„Socialele” fără căldură

„Socialele” fără căldură

Timp de citire: 2 minute
A avut dreptate cineva care-mi spunea că vânturarea repartizării locuinţelor sociale din blocul de la Dincă, recent renovat, este doar o gogoaşă electorală. Şi să-l fi repartizat, cine se muta acolo acum, în plină iarnă, fără să fi avut asigurată căldura?
Şi mai convins de
asta am fost  marţi, 29 noiembrie, când, la şedinţa de Consiliului Local al municipiului Vulcan, s-a pus în discuţie „aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţie Construire Punct Termic Cămin Social – Municipiul Vulcan, strada Căprioarei, nr.3”. Ile i-a informat pe consilierii locali că societatea de gaz nu aprobă contorizarea fiecărui apartament şi, în consecinţă, trebuie construit acest punct termic. „Până una-alta, trebuie să funcţioneze pe gaz”, a zis primarul gândindu-se că, odată şi odată, agentul termic de la Paroşeni va umbla nestingherit prin toate conductele de termoficare din Vulcan. Centrala termică de la Dincă va fi dotată cu două cazane de 202,2 kW fiecare, iar ele vor asigura căldura şi apa caldă şi în celelalte două blocuri sociale existente aici.
Un fapt inedit,
legat tot de căldura din blocurile sociale G8 şi G10, s-a petrecut tot în şedinţa din săptămâna trecută. Locatarii acestor blocuri administrate de primărie sunt revoltaţi că stau în frig. Unii mai îndrăzneţi, care ar fi vrut să protesteze, ar fi fost calmaţi, din ce am auzit, cu ameninţarea că, dacă fac asta, vor fi daţi afară. Interesant! Pentru calmarea spiritelor li s-a zis că termocentrala este aceea care nu lasă să vină agent termic pe tronsonul care duce la punctul termic 8, cel de la subsolul căminului de nefamilişti neamenajat ca locuinţe sociale. De fapt, asta am auzit-o şi la extraordinara la care SC Pregoterm SA Vulcan a primit verde, pentru ca, în iarna aceasta, să fie distribuitor local de agent termic.
Inginerul Dan Marinescu
de la SE Paroşeni, venit în mod special la şedinţa ordinară de consiliu din noiembrie, a replicat că nici vorbă de aşa ceva. „CEH dă căldură oricui îi solicită”, l-a contrazis el pe viceprimarul Cristian Merişanu, cu care s-a prins în clinci. La care primarul Ile i-a replicat că lui i s-a spus că nu se dă agent populaţiei până la plata completă a datoriilor. Apoi, tot cu ochii pe Dan Marinescu, a adăugat „nu ne spuneţi realitatea, că o să băgaţi o grămadă de pierderi la consiliul local!”. Disputa verbală continua, mai mult ca sigur, dacă nu ar fi intervenit Ioan Dorel Şchiopu, preşedintele de şedinţă, care a pus capăt „târguielii”, cum a numit el contrările.
Adevărul este că
sunt foarte mici speranţe, dacă nu deloc, ca „socialele” să fie încălzite de la reţeaua de termoficare. Ar fi nevoie de două blinduri, pe strada Traian, în locul în care din conducta principală se fac ramificări spre PT16 şi PT8. Unul care să oprească accesul agentului termic spre PT23 de pe Pinului şi celălalt spre punctual termic din spatele primăriei. Or nu-mi vine să cred că i-ar arde cuiva de aşa ceva. Fie de la uzină, fie de la primărie. Apoi, chiar din primărie s-a auzit că, de fapt, nici gând ca pe partea aceea să se dea căldură în iarna asta.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii