SNÎMVJ licitează / Paza pentru cele două mine

SNÎMVJ licitează / Paza pentru cele două mine

Timp de citire: 2 minute
Minele Paroşeni şi Uricani vor devni o amintire a industriei extractive din Valea Jiului. Aflate în procedură de închidere, cele două sucursale ale Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului au acum mai multe obiective de păzit decât de exploatat.
Imobilele aflate în componenţa celor două mine sunt bunuri valorificabile, pentru care trebuie să se asigure paza continuă, astfel încât să nu dispară pur şi simplu de pe faţa pământului, dezmembrate bucată cu bucată de cei care au nevoie de materiale. Unele obiective vor fi păzite cu arma. Paza acestor obiective se impune doar până la finalizarea lucrărilor de închidere subterană.
La fel ca la fosta mină Petrila, la Paroşeni şi Uricani paza va fi asigurată de o firmă specializată în astfel de servicii, aşa cum prevede Legea nr. 333/08.07.2003, republicată şi a H.G. nr. 301/11.04.2012. Se menţionează astfel paza proprietăţii împotriva accesului neautorizat sau a ocupării abuzive, dar şi paza proprietăţii împotriva furturilor, a distrugerilor, incendiilor, precum şi a altor acţiuni producătoare de pagube materiale.
În conformitate cu analiza de risc la securitatea fizică s-a stabilit că cele două unităţi au nevoie de 18 posturi de pază până la 31.12.2017. La Paroşeni sunt prevăzute 9 posturi, dintre care 4 neînarmate şi 5 înarmate. Dintre cele 5 posturi înarmate de la Paroşeni, unul este prevăzut cu pază înarmată cu armă letală. La mina Uricani din cele 9 posturi de pază 8 sunt neînarmate, doar unul are pază înarmată cu armă letală.
Pentru perioada 01.01.2018 – 01.08.2018, se va efectua o nouă analiză de risc şi în funcție de rezultatul acesteia se vor reface planurile de pază şi se va modifica numărul de posturi de pază corespunzător, în sensul reducerii acestora.
Numai după finalizarea lucrărilor de închidere subterană de către personalul sucursalelor amplasamentele sunt libere de sarcini, iar antreprenorul preia activitatea de pază cu surse proprii. O parte din amplasamente ar putea fi scoase de sub pază, în momentul în care se realizează încheierea procesului de ecologizare.
La Petrila 4 firme au încercat să obţină serviciile de pază. Contractul a fost acordat către o firmă din Gorj, TMG GUARD. Contractul a fost semnat pentru suma de 415.224 lei, de la valoarea estimată de 462.528 lei.
Paza pentru cele două mine, Paroşeni şi Uricani, a fost estimată la un cost de 2.786.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii