SMURD primește mai mulți bani de la Consiliul Județean Hunedoara

SMURD primește mai mulți bani de la Consiliul Județean Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat, în ședința de consiliu de astăzi, 26 februarie, majorarea contribuției anuale către Asociația Salvital Hunedoara în vederea finanțării cheltuielilor de organizare, funcționare și dezvoltare a acesteia și a SMURD, de la 5 lei la 7 lei/locuitor al județului/an, pentru că alocarea precedentă nu acoperă integral cheltuielile de organizare, funcționare și dezvoltare a asociației și a serviciului SMURD al județului Hunedoara, chiar și în condițiile în care salarizarea este net inferioară față de cea a angajaților din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență care își desfășoară activitatea în serviciul SMURD.  Astfel, începând cu anul 2020, valoarea totală a contribuției se ridică la 3.186.211 lei.

În 2007, CJ Hunedoara a aprobat contribuția anuală către Asociația Salvital Hunedoara în cuantum de 1 leu/locuitor al județului/an. În vederea acoperirii cheltuielilor de organizare, funcționare și dezvoltare a asociației și a SMURD al județului Hunedoara, cuantumul contribuției a fost majorat, în 2008, la 1,5 lei/locuitor/județ/an. În 2011, CJ Hunedoara a aprobat majorarea contribuției anuale la 2 lei/locuitor al județului/an, iar în 2016 contribuția anuală a fost majorată la 3 lei/locuitor al județului/an. În 2018, cotizația a fost stabilită la suma de 5 lei/locuitor al județului/an.

În prezent, Asociația Salvital Hunedoara asigură personalul paramedical pentru funcționarea unui număr de opt module SMURD, dintre care cinci module funcționează în locațiile Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, în localitățile: Deva, Hunedoara, Brad, Ilia și Petroșani, iar trei module în cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale autorităților publice locale din municipiul Vulcan, orașul Petrila și orașul Simeria.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii