Simpozion pentru conștientizarea importanței vaccinării, la Orăștie

Simpozion pentru conștientizarea importanței vaccinării, la Orăștie

Timp de citire: un minut

Direcția de Sănătate Publică a Județului Hunedoara organizează în data de 23 august, la ora 11:00, la sediul SPLAS din cadrul Primăriei Orăștie (str.Eroilor, nr.40), un simpozion informativ în  colaborare cu SPLAS Orăștie, Asociația Lions Club Deva Sarmizegetusa și Crucea Roie Orăștie, cu scopul conștientizării importanței vaccinarii în general și, în special, a ROR (antirujeola, oreion și rubeola).

Evenimentul este  adresat în special mamelor care au copii cu vârste cuprinse între 9 luni și 9 ani, și provin din familii defavorizate.

Vaccinarea este una dintre cele mai sigure intervenții medicale disponibile în acest moment. Vaccinul protejează și elimină riscul de a face forme severe ale bolii, complicații sau deces, care pot aparea o dată ce ești infectat. Ministerul Sănătății prin Institutul Național de Sănătate Publică București, atentionează din 22.09.2016 că pe teritoriul țării au aparut focare de rujeolă, mai ales în comunităţi cu acoperiri vaccinale suboptimale.

Vaccinarea ROR se realizează la medicii de familie. Vaccinarea este un drept al fiecărui copil, importantă atât pentru sănătatea actuală cât și viitoare.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii