Şi totuşi, promovarea în Liga a III-a / Se va decide la...

Şi totuşi, promovarea în Liga a III-a / Se va decide la baraj

Timp de citire: un minut
Cu toate că iniţial a dat de înţeles că în actualul sezon competiţional, promovarea în Liga a III-a se va decide fără partide de baraj, Federaţia Română de Fotbal nu renunţă la meciurile eliminatorii.
În iunie
Astfel, campioanele din Liga a IV-a nu vor accede în eşalonul terţ în mod direct. Barajul se va juca în a doua jumătate a lunii iunie.
Lipsa echipelor din eşalonul trei şi retragerile din timpul campionatului au făcut ca Federaţia Română de Fotbal să ia în calcul renunţarea la barajul de promovare în acest eşalon pentru campioanele Ligii a IV-a, chiar dacă niciun comunicat oficial nu a fost făcut în acest sens. Până la urmă, oficialii de la Casa Fotbalului nu renunţă la partidele eliminatorii, în care doar jumătate din câştigătoarele ligilor judeţene vor accede în Liga a III-a, făcând publice datele oficiale pentru disputarea celor două manşe ale barajului din 2017. Cele două partide vor avea loc în 17 iunie, meciul tur, şi în 24 iunie, cel retur.
Doar cluburile cu personalitate juridică
Federaţia Română de Fotbal pune în vedere că la aceste meciuri de baraj vor putea participa doar cluburile sportive cu personalitate juridică (cluburi sportive cu CIS eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului). Din Liga a IV-a Hunedoara, atât Inter Petrila, cât şi Hercules Lupeni, principalele candidate la locul 1, deţin acel Certificat de Identitate Sportivă, eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului. Antrenorii din Vale cred că echipele din zonă nu sunt pregătite să facă faţă eşalonului al treilea.
„Cu sau fără meciuri de baraj nu ştiu ce echipă din Vale îşi va permite chiar şi luxul de a juca în Liga a III-a”, spunea nu demult antrenorul lui Hercules Lupeni, Dan Voicu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii