Și în 2024 / „Start-Up Nation” continuă

Și în 2024 / „Start-Up Nation” continuă

Timp de citire: un minut

Programul „Start-Up Nation” continuă cu ediția 4. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat lansarea programului „Start-Up Nation 2024” în trimestrul al doilea al anului. Printre cheltuielile eligibile se numără și echipamente și soluții IT.

Microîntreprinderile și IMM-urile vor putea astfel obține fonduri nerambursabile de până la 200.000 lei/ beneficiar și vor avea din nou oportunitatea de a-și dezvolta start-up-ul și prin intermediul investițiilor digitale, eligibile în proiect.

În perioada următoare se vor publica noutăți legate de derularea programului, Ghidul solicitantului și informații pentru ca firmele aflate la început de drum să își pregătească din timp proiectele. Vor fi puse la dispoziție 400 de milioane de euro pentru IMM-uri prin intermediul unei noi linii de finanțare, aprobat de Comisia Europeană.

La fel ca în cazul edițiilor anterioare ale programului, firmele vor putea obține fonduri și pentru cheltuieli legate de digitalizare. Astfel, vor fi eligibile cheltuieli precum: echipamente IT, site de prezentare a activității, magazin on-line și multe altele.

Programul va fi lansat de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), care va administra granturile, în timp ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va asigura finanțarea din partea Uniunii Europene.

Valoarea finanțării va fi de maximum 100.000 lei/beneficiar – pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă;

Maximum 200.000 lei/ beneficiar – pentru aplicații care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă.

Contribuția programului poate fi de maximum 95% din totalul valorii proiectului, dar nu mai mult de 200.000 de lei.

Rata de cofinanțare poate fi 5%, 10% sau 15%, este un criteriu care are impact asupra punctajului obținut.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii