Şi în 2017 / La şedinţele consiliului local „există nervi”

Şi în 2017 / La şedinţele consiliului local „există nervi”

Timp de citire: un minut
Prima şedinţă ordinară a Consiliului Local Petrila din anul 2017, desfăşurată miercuri 25 ianuarie, în sala de evenimente a casei de cultură a avut două momente interesante, unul la începutul şedinţei, celălalt la finalul ei. 
Dacă despre ceea ce s-a petrecut la începutul şedinţei, informarea directorului general al S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani, Costel Avram, vom vorbi în ediţia de mâine, despre evenimentul de la finalul şedinţei vom vorbi azi.
Nu înainte de a vă spune că pe ordinea de zi au existat 13 proiecte, din care 12 au fost aprobate în urma votului (cu abţinerea de vot, la câteva dintre ele din partea celor şase consilieri locali din opoziţie), devenind hotărâri de consiliu, în timp ce unul din proiecte, iniţiat de penelişti a fost respins, prin abţinere, de către toţi consilierii social-democrat prezenţi. Este vorba chiar de ultimul proiect de pe ordinea de zi, în care membrii opoziţiei propuneau ca Martin Borşa, preşedintele asociaţiei CAR al Pensionarilor Petrila, să devină „Cetăţean de Onoare al oraşului Petrila”. După susţinerea proiectului de către consilierul liberal Gheorghe Boantă, printr-un discurs scurt, dar în care a apăsat calităţile petrileanului propus la acest important titlu onorific local,  la vot toţi pesediştii s-au abţinut, iar proiectul a picat. Ca la un semnal, consilierii opoziţiei s-au ridicat în picioare, şi-au luat hainele şi au ieşit cu ele în braţe pe hol, îmbrăcându-se acolo, deşi mai erau pe tapet câteva rapoarte pe ordinea de zi şi punctul diverse.
„A fost gestul prin care ne-am arătat nemulţumirea noastră, că nu e normal ca cetăţenii să fie judecaţi de consiliul local după culoarea lor politică, şi nu după realizări şi merite”, ne-a spus după şedinţă consilierul Gheorghe Boantă.
La final ne întrebăm: Ce-o să facă la următoarele şedinţe opoziţia petrileană (atâta câtă e ea)? Va elibera zona ori de câte ori nu o să îi treacă proiectele? Nu credem ar fi chiar soluţia cea mai bună.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii