Sfatul de care ar trebui să ţină seama şeful Poliţiei Locale Vulcan...

Sfatul de care ar trebui să ţină seama şeful Poliţiei Locale Vulcan după ce rugămintea i-a fost ascultată şi îndeplinită

Timp de citire: 3 minute

În şedinţa de consiliu local de acum o săptămână, şeful Poliţiei Locale a municipiului Vulcan se plângea că, din cauza cuantumului mic al amenzilor locale, agenţii nu pot contribui la îngreunarea bugetului local. Dumnealui făcea referire, îndeosebi, aşa cum a menţionat el însuşi, la amenzile date pentru parcare.

Gând la gând cu bucurie,
fiindcă ultimele trei proiecte de hotărâri adoptate de consiliul local vulcănean au privit taman acest aspect. Să vi le spun: cel purtând nr. 11 a vizat “modificarea HCL nr. 71/2014 privind aprobarea Regulamentului de funcţionare a parcărilor cu plată în municipiul Vulcan”, cel cu numărul 12 s-a referit la “modificarea HCL nr. 8/2016 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor economice de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă în municipiul Vulcan”. Şi, în fine, proiectul de hotărâre nr. 13, acum adoptat şi el, care vorbeşte despre “modificarea HCL nr. 109/2010 privind stabilirea şi sancţio­na­rea unor contravenţii în domeniul gospodăririi municipiului Vulcan”. Cel care i-a înţeles, fără să ştie de ea, durerea agentului local cu stele de general a fost consilierul local PSD George Bălţatu.

El şi-a motivat demersul
prin aceea că a fost nevoie de o corelare între minimul şi maximul amenzilor contravenţionale. Astfel, în caz că a călcat pe bec şi nu a băgat leul în parcometru, o persoană fizică este amendată cu 200 de lei. Faptele contravenţionale săvârşite de agenţii economici care contravin articolului 25, acum modificat, din HCL nr.8/2016, aici avem puncte de la “a” la ”k”, sunt sancţionate cu amenzi care merg de la 200 sau 300 de lei până la 500 şi chiar 1.000 de lei. Contravenienţii care sunt depistaţi că aduc atingere gospodăririi oraşului sunt sancţionaţi, conform modificărilor aduse Anexei HCL nr.109.2010, cu “avertisment scris sau cu amendă de la 200 la 300 de lei” şi cu avertisment scris sau cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei dacă e vorba de persoane juridice. La finele pledoariei sale, iniţiatorul proiectelor de hotărâre a fost de părere că este vorba despre “amenzi de bun-simţ, corelate cu anul 2018”. Un singur consilier local nu a fost de acord nici cu “bunul-simţ” menţionat de colegul său pesedist şi nici cu majorarea amenzilor. Independentul Florin Govor a considerat că acestea sunt prea mari în comparaţie cu salariile pe care le iau majoritatea oamenilor. Nu s-a referit, fireşte, la salariile celor din primărie.

Urmarea acestor măsuri
a putut fi observată imediat după aceea în piaţa agro­alimentară. Ieri, bunăoară, am rămas surprins să constat că nu se mai vând mărfuri agricole din dubiţe sau alte mijloace de transport şi că s-a diminuat conside­ra­bil numărul ambulanţilor care-şi desfac, spre vânzare, produsele pe trotuar. Ceea ce înseamnă că poliţiştii locali au pornit la treabă şi sunt hotărâţi să pompeze bani în bugetul local, pentru ca să fie bani pentru salariile lor şi ale celorlalţi funcţionari publici din primărie. Surprinzător, însă, este faptul că, deşi e sub ochii lor, ei nu au văzut rulota în care se prepară colaci ungureşti, parcată, de alaltăieri, peste drum de primărie. E, cred, aceeaşi care, acum o lună, a făcut imediat paşi de acolo, după sesizarea consilierului local liberal Dănuţ Anghel. Pentru că a fost în sală la adoptarea modificărilor de la articolul 25 al HCL nr.8/2016, i-aş recomanda domnului Mihăiţă Mezambrovschi, la rugămintea consilierului local amintit, să se uite şi la modificarea de la litera “g”: “vânzarea ambulantă a oricăror mărfuri în alte locuri decât cele stabilite de primărie se sancţionează cu amendă contravenţională de la 200 la 300 de lei”. Ar fi spre binele lui să-şi facă datoria, chiar dacă, de la etajul I, este posibil să i se fi recomandat să-şi tragă pe ochi chipiul cu stea de general şi să-l lase în pace şi în parcarea de pe bulevard pe comerciantul ungur. Să nu uite câţi din primărie, unii chiar nevinovaţi, trag acum la greu, fiindcă i s-au făcut preş lui Ile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii