Sezon exploziv în Parâng! Proiectul de dezvoltare a stațiunii confirmă așteptările administrației....

Sezon exploziv în Parâng! Proiectul de dezvoltare a stațiunii confirmă așteptările administrației. Investițiile trebuie continuate!

Timp de citire: un minut

Sezonul acesta a fost extraordinar de bun pentru Parâng. Pârtiile sunt motivul numărul unu pentru care turiştii au ales staţiunea Parâng, pentru că au amplitudine, sunt bine amenajate, de dimensiuni mari, bine împărţite pe categorii de dificultate. Iată că investiţiile administraţiei locale, care au mers cu precădere în lucrările de amenajare a pârtiilor şi instalaţiilor de întreţinere, dar şi dotarea cu utilaje, dau roade. Şi vremea a fost bună, favorizând turismul de iarnă.

Dacă investiţiile ar fi continuate în staţiune, şi s-ar implementa şi construcţia telegondolei, lucrurile s-ar mişca altfel, cu siguranţă. Însă şi aşa, cu accesul limitat doar la cele două telescaune, turiştii au urcat la munte weekend de weekend. Cel mai bine reflectă acest lucru încasările la TS3V şi TS vechi, care au adus încasări de 264.914 lei în două luni de sezon.

Telescaunul vechi a încasat în decembrie 2016 – 82.727 lei, iar în ianuarie 2017 a avut încasări de 118.558 lei, în total 201.285 lei.

TS3 a încasat în decembrie 2016 27.650 lei, iar în ianuarie 2017 a avut încasări de 35.979 lei. În total au fost încasaţi 63.629 lei. Încasările la TS3 au fost mai mici din cauza faptului că telescaunul funcţionează doar dacă cererea este destul de mare, pentru că funcţionarea lui este costisitoare.

Tarifele călătoriilor cu telescaunul sunt de 10 lei, călătorie dus şi 15 lei călătorie dus-întors, la care se adaugă 1,5 lei taxa salvamont. Abonamentele la schi, pentru instalaţii, sunt de 40 de lei pentru o jumătate de zi, copii plătesc 20 de lei. Pentru o perioadă de 5 zile abonamentele au preţul de 70 de lei pe zi.

În Parâng încep şi competiţiile. Weekendul trecut a fost distracţie marca Winter Tour, iar în data de 4 februarie se organizează Cupa Parâng. Primăria Petroşani a alocat 2.600 lei pentru această a doua ediţie a concursului. Consiliul local şi primăria vor fi coorganizatori ai acestui concurs, alături de Serviciul Public Salvamont. Întrecerile pe schiuri se adresează atât copiilor cât şi adulţilor şi vor avea loc pe Pârtia „A”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii