Sentința nu este definitivă / Primarul ales al Devei a fost condamnat...

Sentința nu este definitivă / Primarul ales al Devei a fost condamnat la doi ani de închisoare

Timp de citire: 2 minute
Mircia Muntean, primarul ales al municipiului Deva, a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul privind conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului. Sentinţa nu este definitivă, acesta putând face apel la aceeaşi instanţă. La cei doi ani se adaugă și cei patru ani cu suspendare primiți în 2013.
Dacă sentința din 10 iunie va rămâne definitivă, Mircia Muntean, ales primar al municipiului Deva din partea PSRO, nu va mai avea dreptul de a fi ales în funcţii publice sau autorităţi publice. De asemenea, el nu va mai putea ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.
„În baza art. 96 alin. 4 din Codul penal, revocă suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 4 ani închisoare, aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin sentinţa penală nr. 703/17.07.2013, definitivă prin decizia penală nr. 179/ 24.09.2013, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători. În baza art. 43 alin. 1 din Codul penal, adaugă la pedeapsa aplicată în cauză, de 2 ani închisoare, pedeapsa anterioară de 4 ani închisoare, urmând ca inculpatul Muntean Mircia să execute, în total, pedeapsa principală de 6 (şase) ani închisoare. Aplică inculpatului alături de pedeapsa principală pedeapsa complementară constând în exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b din Codul penal, pe o perioadă de 2 ani, în condiţiile art. 68 din Codul penal”, se arată în hotărârea instanţei.
Hotărârea magistraţilor poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării.
În mai 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe deputatul PSD Mircia Muntean, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substan­ţe.
Reamintim că este vorba de un eveniment rutier care a avut loc în data de 30 octombrie 2014, când polițiștii deveni au fost sesizați că, în intersecția semaforizată dintre str. Zarandului și str. Mihai Viteazu, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate mai multe vehicule. Un autoturism era condus de deputatul PSD Mircia Muntean. Fostul primar al Devei, după ce a acroșat vehiculele ce așteptau la semafor, a fugit de la locul accidentului și a fost prins pe când încerca să sară un gard din zonă.
Mircia Muntean a mai fost condamnat, în septembrie 2013, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, într-un dosar din 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacţii ilegale de terenuri cu un traficant de maşini de lux.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii