Senatorul PSD Cristian Resmeriță, / De la vorbe la fapte

Senatorul PSD Cristian Resmeriță, / De la vorbe la fapte

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

de Corneliu BRAN
Două informații ne-au fost transmise de către senatorul PSD, Cristian Resmeriță, pentru acest început de săptămână. De ambele ZVJ a scris, însă acum senatorul vrea să arate că s-a trecut de la vorbe la fapte concrete.

„Legea Resmeriță 2” – pe ordinea de zi a Camerei Deputaților
Prima informație e legată de proiectul legislativ al senatorului lupenean, care odată devenit lege ar urma să reducă vârsta standard de pensionare cu doi ani pentru toți cei ce locuiesc și lucrează în Valea Jiului, precum și pentru locuitorii din mai multe localitățile hunedorene, printre care și cele mai mari, precum Deva, reședința de județ, sau Hunedoara. O veste bună și de interes pentru toată lumea din cele șase localități și zonele apropiate acestora, dar și din o serie de localități hunedorene. Senatorul Cristian Resmeriță ne informează că după avizele favorabile de la toate comisiile, în această săptămână proiectul se află Ordinea de Zi a Camerei Deputaților, urmând a fi supus la vot.
„Sunt foarte bucuros pentru că această inițiativă legislativă a mea, privind reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, pentru toți oamenii din Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa, Petroșani, Petrila, Baia de Criș, Ghelari, Băița, Hunedoara, Călan, Orăștie, Deva, Certej, Teliuc și Brad a ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Este o muncă de aproximativ zece luni de zile și nu poate decât să mă bucure faptul că 80% din populația județului Hunedoara va putea să beneficieze de ea. Am încredere că voi convinge toate partidele politice să o voteze. ȘI VOR VOTA, pentru că partidul politic care nu va susține această inițiativă legislativă practic va dispărea în județul Hunedoara. Mulțumesc!”, a declarat senatorul.
Alăturat vă atașăm și ordinea de zi a Camerei Deputaților din această săptămână, așa cum s-a hotărât de cei în măsură să o facă, unde se observă că și acest proiect de lege se află printre proiectele ce vor fi supuse dezbaterii și votului.

Procesul de strângere de semnături
pentru respectarea Legii Pensiilor a început de luni
Dacă săptămâna trecută, senatorul social-democrat hunedorean, Cristian Resmeriță, ne spunea într-o conferință de presă de faptul că în calitate de coordonator a organizațiilor PSD din Valea Jiului anunță că acestea vor începe să strângă semnături „pentru respectarea majorării pensiilor cu 40%, de la data de 1 septembrie 2020, conform legii în vigoare, votată de toate partidele în Parlamentul României”, în prezent senatorul ne anunță faptul că acest lucru se și întâmplă începând de luni, 13 iulie.
„În calitate de coordonator al organizațiilor PSD din Valea Jiului am luat decizia împreună cu aceleași organizații de partid să facem tot ceea ce este posibil pentru ca acest Guvern PNL să respecte Legea Pensiilor. Orice creștere mai mică de 40% consider că este, de fapt, o tăiere a pensiilor. La Lupeni semnăturile vor fi strânse la sediul PSD Lupeni, respectându-se măsurile de igienă și de distanțare fizică”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță, totodată și președinte executiv al PSD Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii