Şeful Gărzii de Mediu, omisiuni în Declaraţia de avere. Bogdan Sever „a...

Şeful Gărzii de Mediu, omisiuni în Declaraţia de avere. Bogdan Sever „a uitat” să menţioneze un teren intravilan, al cărui coproprietar este alături de soţie şi una dintre fetele liderului PSD Hunedoara

Timp de citire: 2 minute

Omisiuni evidente în Declaraţia de avere a lui Sever Bogdan, comisar şef la Comisariatul judeţean Hunedoara din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. Subinginer şi economist, Bogdan a preluat coordonarea Gărzii de Mediu în luna octombrie 2012, ca membru şi cu susţinerea PSD Hunedoara, organizaţie condusă de către deputatul Laurenţiu Nistor.

La data de 29 aprilie 2015, conform prevederilor legale, Sever Bogdan a întocmit Declaraţia de avere, document înregistrat sub nr. 2.378 din 8 mai 2015. În privinţa terenurilor deţinute, acesta a menţionat doar cote de ½ dintr-un teren intravilan de 1.200, situat în Deva şi dobândit în 1996, şi dintr-un teren intravilan de 1.300 mp, situat în comuna Şoimuş.

În realitate însă, Sever Bogdan şi soţia acestuia, Mariana Rodica Bogdan – angajat Apaprod SA, mai deţin cel puţin cote totale de 369/400 dintr-un teren intravilan în suprafaţă de 400 mp, situat în staţiunea balneoclimaterică Geoagiu-Băi.

Dovada omisiunii evidente vine din Declaraţia de avere completată de către Irina-Laura Nistor, inspector antifraudă şi una dintre fiicele lui Laurenţiu Nistor, liderul PSD Hunedoara, la data de 17 aprilie 2015, document înregistrat la data de 15 mai 2015. Irina-Laura Nistor a declarat că deţine o cotă de 31/400 dintr-un teren intravilan situat în staţiunea Geoagiu-Băi, coproprietari fiind Sever şi Mariana Rodica Bogdan.

După cum lesne se poate observa, Declaraţia de avere întocmită de Irina-Laura Nistor poartă o dată anterioară celei a lui Sever Bogdan, fapt ce probează omisiunea făcută de comisarul şef de la Comisariatul Judeţean Hunedoara al Gărzii Naţionale de Mediu.

După cum Ziarul Văii Jiului a dezvăluit AICI, Bogdan Sever figurează, cu suma de 10.100 de lei, în lista persoanelor care, în anul 2014, au făcut donaţii către Partidul Social Democrat. Donaţia poate considerată drept importantă în condiţiile în care, în 2014, familia Bogdan nu a declarat conturi sau depozite bancare, iar veniturile totale oficiale ale familiei s-au cifrat la 60.909 lei.

În Declaraţia de interese, completată la data de 29.04.2015 şi înregistrată sub nr. 2.374/08.05.2015, Sever Bogdan declara că deţine ½ din părţile sociale ale Adicons SRL Deva (asociat fiindu-i soţia sa, care deţine şi calitatea de administrator). Bogdan nu menţionează însă părţile sociale deţinute la Rodiserv SRL Deva (societatea, înfiinţată în 1999, a intrat în întrerupere temporară de activitate în 2009, este deţinută în cote egale de către soţii Bogdan şi administrată de Mariana Rodica Bogdan, şi – chiar dacă nu mai derulează activitate din 2009 – nu figurează ca fiind desfiinţată).

Luna trecută, comisarii Gărzii de Mediu Hunedoara au decis să suspende activitatea termocentralelor Mintia şi Paroşeni, aparţinând Complexului Energetic Hunedoara SA, cel mai mare angajator al judeţului. CEH SA a cerut Judecătoriei Petroşani, dosar 5401/278/2015, să anuleze Procesul Verbal de contravenţie seria AB nr. 04167 din 23.06.2015, până la această dată nefiind stabilit un termen de judecată. Vom reveni.
Cătălin DOCEA

(DOCUMENTE) Şeful Gărzii de Mediu, omisiuni în Declaraţia de avere.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii