Scrisoare deschisă

Timp de citire: 5 minute

D-nei deputat Vetuţa Stănescu,
preşedinte PNL Hunedoara

În cursul zilei de 5 noiembrie 2021 aţi convocat o sedinţă, la Petrila, cu membrii Biroului Organizaţiei PNL Petrila, la care din motive medicale eu nu am putut participa. Vă reamintesc că, la acea dată deţineam funcţia, în cadrul Biroului, de Preşedinte (ALES) al Seniorilor Liberali Petrila şi de Membru (ALES) în Biroul Judeţean al Seniorilor PNL Hunedoara.

În cadrul acelei şedinţe, ca urmare a unor modificări survenite în activitatea profesională a presedintelui organizatiei Petrila, aţi comunicat celor câţiva membri prezenţi ai Biroului, hotărârea STATUTARĂ, nimic de zis, dar nu şi MORALĂ, luată de Biroul Judeţean PNL Hunedoara, asupra  demisiei d-lui Constantin Ramaşcanu din functia de preşedinte al PNL Petrila,  devenit incompatibil cu ocuparea  funcţiei politice, şi aţi decis dizolvarea Biroul Organizaţiei PNL Petrila, urmând să fie ales un nou preşedinte, cu un nou Birou.

Până aici, toate bune, frumoase şi statutare, dar – cum spuneam – nu şi morale. Să trecem la obiect: faptul ca aţi hotărât, la Deva, ceva ce îi priveşte şi pe cei din Petrila, fără nici o consultare prealabilă şi cu membrii Biroului PNL Petrila, suna cam ca BĂGAREA PUMNULUI ÎN GURA, iar acest aspect denotă faptul că nu prea cunoaşteţi proverbele româneşti, din care unul sună cam aşa: CEEA CE ŢIE NU-ŢI PLACE, ALTUIA NU-I FACE! Stiu ca faceţi parte din ECHIPA CÂSTIGĂTOARE a PNL şi că unul din motive,  care i-au fost imputate fostului Preşedinte PNL, era acela că era discreţionar şi dictator… În cazul nostru, dvs. cum aţi procedat?

Tot în acea şedinţă aţi anuntat că noul preşedinte al PNL Petrila a fost numit ca interimar un alt membru PNL din afara Biroului, urmând ca în termenul statutar acesta să-şi creioneze un nou Birou şi să convoace alegeri la Petrila. Corect, statutar, dar nu şi moral!

Probabil că rezultatele proaste din precedentele alegeri la Petrila impuneau şi luarea de măsuri asupra Organizaţiei PNL Petrila, fapt pe care îl consider normal. Numai că la şedinţa de alegeri din vară, pentru funcţia de preşedinte la Petrila, la care aţi participat, nu prea aţi dat de înţeles că sunteţi foarte nemulţumită. Dimpotrivă, v-aţi rezumat doar să constataţi o realitate pură a preferinţelor electoratului petrilean, acceptând că ne-am confruntat cu un adversar foarte redutabil în Petrila, asta în condiţiile în care nici măsurile guvernului liberal, privind creşterea pensiilor sau a alocaţiilor nu ne-au ajutat. Dimpotrivă. Totuşi, acele puţine voturi venite de la Petrila au contribuit, oarecum, şi ele la totalul voturilor care v-au adus în scaunul de deputat. Şi nu-mi aduc aminte să vă fi văzut săndăluţele pe străzile Petrilei în campaniile electorale, precum au facut precedesorii dvs., atât la locale cât şi parlamentare, şi să daţi răspunsuri la întrebările oamenilor (asta aşa, ca fapt divers).

Ce mă intrigă însă nu este ceea ce am reliefat mai sus, ci faptul că aţi decis, pe lângă desemnarea unui preşedinte interimar din afara Biroului şi menţiunea că acea persoană să fie şi CANDIDATUL de PRIMAR al PNL la viitoarele alegeri locale.

Din capul locului vreau să SUBLINIEZ că nu am nici o problemă, de nici o natură cu persoana respectivă, chiar mă leagă o amiciţie, fiind un foarte bun şi drag fost coleg de muncă, un profesionist în domeniul lui de activitate, dar una-i una şi alta-i alta. Una-i mineritul şi alta-i administratia publică locală.

Decizia care aţi luat-o prin desemnarea unui om fără experienţă în domeniul administraţiei publice şi al politicii, nu face decât să îi asigure de pe acum cale liberă spre un nou mandat actualului primar, căruia nu i-au făcut faţă oameni redutabili, cu multă experienţă politică şi realizări notabile în administraţia publică locală, darămite unul care este novice. Dl. Jurca V., primar PSD, poate desface de pe acum şampania şi primi felicitările pentru al treilea mandat, cand vede cata naivitate,vine dinspre cel mai puternic adversar politic.

Nu pot însă să nu subliniez şi faptul că nu aţi luat în considerare că în cadrul Biroului există oameni tineri, dar cu experienţă în politică, sau întreprinzatori privaţi membri PNL, cu priză mare la electorat, unii actuali consilieri locali PNL foarte bine văzuţi, care ar putea ocupa funcţia vacantă, oameni care au sacrificat energie, timp şi nu în ultimul rând bani pentru partid, în comparaţie cu unul care nu prea a  lipit afise sau nu a mers din poartă în poartă, cu fotografia şi programul dvs., să lamureasca oamenii să ne voteze.

Prin hotărârea luată aţi încălcat şi dreptul de a candida şi de a fi ales, prevăzut în Statutul PNL.

Va întreb: în ce bază îi luaţi dreptul unui liberal adevărat, care a dat dovadă, în foarte multi ani de ataşament faţă de valorile liberale, de a candida în viitor la o funcţie de primar, chiar dacă în prezent se află în stare de incompatilibitate? Numirea aceasta făcută de dvs., de la centru, nu este cumva antidemocratică? Parcă nu demult, prin septembrie, se clama de la o tribună prin Romexpo că nu este democratie în PNL şi că acest lucru trebuie să se schimbe, sau este ACEEAŞI MĂRIE, DAR CU ALTĂ PĂLĂRIE.

Cu tot respectul, vă fac cunoscut că sunt foarte dezamăgit de deciziile luate, cum dezamăgit sunt şi de deciziile “Echipei Câştigătoare”. Guvernul care se preconizeaza a se face cu PSD eu îl consider de pe acum ca fiind AVORTON (adică nu rezistă  trei luni). Istoria ne-a arătat şi viitorul ne va confirma.

Ca să fiu şi eu lămurit, întrucât nu am putut participa la şedinţă, tot ce aţi hotărât şi comunicat la Petrila a fost consemnat într-un proces verbal şi s-a luat la cunoştinţă pe bază de semnatură de majoritatea statutară a Biroului, sau a fost doar o şuetă?

Informaţiile mele sunt ca nu prea aţi respectat Statutul şi Regulamentul PNL, nu s-a întocmit şi nici semnat vreun proces verbal în care să fie consemnat ce s-a discutat şi ce s-a hotărât, iar dvs. fiind cea care aţi condus şedinta aveaţi obligaţia să cereţi să se facă acest lucru. Deci, ca atare, în lipsa acestor documente, care legal nu pot fi întocmite ulterior, în urma  unei contestaţii de legalitate, eu consider nevalabilă comunicarea deciziei de dizolvare a Biroului şi se impune respectarea Regulamentului.

În ceea ce mă priveşte, aş mai avea o întrebare către dvs., referitor la legalitate; eu ca unul   “dizolvat” local, sunt “dizolvat” şi la judeţ? Sau acolo am “drept de joc”, sau dacă şi Biroul Judeţean a fost “dizolvat”?

Faptul ca am revenit asupra demisiei de onoare, pe care mi-am dat-o după asumarea pierderii alegerilor locale, a fost  ca urmare a intervenţiei unor adevaraţi liberali, atât locali cât şi de la judeţ, de sorginte “brătiană”, precum şi a încrederii că echipa de la Petrila este una foarte bună, mă face să regret decizia luată.

Am luat decizia de a vă trimite acest mesaj şi prin intermediul presei scrise, din respect faţă de mulţi seniori liberali pe care îi reprezint înca şi care nu vreau să ma considere un MUTALAU (n.a. – regionalism) care acceptă PUMNUL ÎN GURĂ, numai că aşa vor muşchii cuiva.

Gheorghe RUSU

Preşedinte Seniori Liberali Petrila

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii