Şcoala Gimnazială nr. 5 Petrila / Elevul Viorel-Andrei Plăcintă – Premiul „Ghiţă...

Şcoala Gimnazială nr. 5 Petrila / Elevul Viorel-Andrei Plăcintă – Premiul „Ghiţă Boantă”

Timp de citire: 3 minute

Al 14-lea premiu „Ghiţă Boantă” (pe linie de şcoală gimnazială) a fost acordat săptămâna trecută elevului de la Şcoala Gimnazială nr. 5 Petrila, Viorel-Andrei Plăcintă, absolvent al clasei VIII-a C cu media generală 9,97.

Nu demult v-am vorbit de faptul că profesorul petrilean de matematică Gheorghe Boantă a acordat, aşa cum o face de vreo 14 ani încoace, premiul „Ghiţă Boantă” absolventei de liceu cu media cea mai mare din Petrila, domnişoara Andreea Mădălina Mitran, care a terminat cu 10,00 pe linie în toţi cei patru ani petrecuţi la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuşi” Petrila.
Ei bine, profesorul petrilean a „recidivat”, joia trecută, Gheorghe Boantă acordând „Premiul Ghiţă Boantă” unui alt absolvent, de data aceasta de şcoală gimnazială. E vorba de premierea elevului Viorel Andrei Plăcintă, absolvent al Şcolii Gimnaziale nr. 5 Petrila, în anul şcolar 2014-2015, „pentru rezultate deosebite obţinute la învăţătură şi disciplină”. Elevul a obţinut media generală 9,97 şi a fost unul dintre cei mai buni la învăţătură din şcolile Văii Jiului. Premierea a fost făcută în cadrul festivităţii organizate cu ocazia încheierii anului şcolar la clasele a VIII-a şi premierea elevilor.
Profesorul Gheorghe Boantă ne-a mărturisit că nu întâmplător a acordat acest premiu acestui băiat şi că îi îndeamnă pe actualii absolvenţi ai şcolii să se îndrepte din toamnă către colegiul tehnic din localitate: „Viorel-Andrei Plăcintă este unul dintre cei mai buni elevi la învăţătură din Valea Jiului, iar eu, ca fost elev al acestei şcoli, în perioada 1965-1968, dar şi fost profesor în perioada 1980-2000 şi director între 1984-1999, nu puteam să stau deoparte de acest loc drag mie, aşa cum o fac de peste 14 ani de zile. În tot acest timp am acordat 25 de premii, iar mulţi dintre cei 25 de tineri, dacă nu chiar toţi, sunt azi oameni de ispravă, cu carte, educaţi şi cu meserii bune, de care părinţii lor şi comunitatea sunt mândri. Anul acesta premiul meu a constat într-o diplomă, un milion de lei şi două cărţi. Acest băiat a meritat acest premiu cu prisosinţă. Aş vrea ca pe această cale să-l mai felicit o dată, precum şi pe toţi absolvenţii şcolii mele de suflet, unde am activat două decenii ca profesor şi director. Şi, aşa cum am spus şi joia trecută, o spun şi acum: aş dori ca toţi, dacă se poate, să fie absolvenţi ai colegiului nostru din Petrila, un liceu cu profesori bine pregătiţi, cu o bază materială şi didactică foarte bună, un loc unde dacă ei doresc să înveţe şi să se perfecţioneze o pot face liniştit!”. Festivitatea de premiere a elevilor a fost coordonată de către d-na profesoară Paula Nichita, care, după ce a invitat-o pe doamna directoare Monteola Teodorici (fosta elevă a profesorului Boantă, „o elevă foarte bună la învăţătură”), să ţină un discurs elevilor, a dat drumul la premierea elevilor din cele trei clase de a VIII-a. Apoi, aşa cum am spus, a existat şi un moment „Ghiţă Boantă”, un moment important pentru profesor şi elevii premiaţi an de an, un moment care este o recunoaştere şi mai mare a meritelor celui mai strălucit elev din anul şcolar respectiv. Am mai spus-o şi o mai spunem: iată, profesorul de matematică face ceva concret de 14 ani încoace pentru comunitate, din buzunarul propriu. Alţii mai potenţi, oameni politici şi miliardari ai Petrile, doar îşi dau cu părerea, dau din gură şi latră… Nişte „ham-ham” parveniţi, încrezuţi, proşti şi cam fără rost într-o comunitate cu adevărat frumoasă. Dar asta e, şi pădurile Petrilei au uscăturile lor…
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii