Scandalos! Apartament plin de gunoaie în care colcăie șobolanii

Scandalos! Apartament plin de gunoaie în care colcăie șobolanii

Timp de citire: 4 minute

Demult nu ne-a fost dat să vedem prin Petroşani o asemenea „minunăţie”! Întrebarea este cum de nu s-a sesizat nimeni până acum dintre vecini sau dintre funcționarii primăriei de la mediu, bine plătiți. 

Într-un un apartament de pe strada Saturn din Aeroport-Petroşani, situat la parterul unui bloc, fără geamuri, sunt depozitate tone de deşeuri menajere. Adică, sute de plase pline de deşeuri menajere aruncate pe geam de vecini nesimțiți din blocuri din zonă, Aceasta în condiţiile în care containerele de gunoi se găsesc la o azvârlitură de băţ din imediata apropiere. Fiind vorba de un apartament privat, situat în scara I a blocului 11 de pe strada Saturn, fireşte că cei de la Mediu din cadrul Poliţiei Locale Petroşani nu pot da acum decât sancţiuni proprietarului, conform legii, proprietar despre care am aflat de la vecini că ar fi din Aninoasa, capul familiei fiind bolnav de nervi şi internat în prezent! Totuşi, din discuţia purtată cu şeful de la Mediu, Arthur Ambrus, am înţeles că dacă tot nu există geamuri şi se poate intra, va fi mobilizată o echipă care va curăţa apartamentul, deoarece „nu se pot lăsa acei vecini şi locatari din scară lângă un focar de infecţie, mai ales că vine căldura azi-mâine şi va mirosii şi se vor strânge dăunători”.
Unul dintre locuitorii din zonă care este deranjat de această situaţie este o doamnă profesoară. Din motive de securitate faţă de „bădăranii şi mitocanii care aruncă aceste plase fără milă, negândindu-se cât rău pot să facă unei comunităţi de locatari din acest bloc”, o vom denumi simplu doamna G. Care ne-a declarat: „Bine că cineva ia atitudine şi vine să vadă pe teren cum stă situaţia. Că am tot anunţat încoace şi încolo de un an, dar nimeni şi nimic… Este jenant ce se întâmplă aici. Nu vine nimeni să arunce gunoiul aici de nu ştiu unde, el este aruncat de către cei ce trec pe aici. Se duc la alimentara din faţă şi aruncă gunoiul. Cu nesimţire crasă, fără să le pese că sunt familii cu copii, oameni bătrâni şi bolnavi, că pot atrage în acest fel boli grave, precum hepatita, că pot atrage şobolanii şi insectele… Trăiesc ca-n junglă unii, şi de un an de când m-am mutat aici situaţia e tot aşa. Am înţeles că acum 3-4 ani s-ar fi făcut curăţenie, că geamurile au fost acoperite cu scânduri de lemn… dar acum situaţia a reintrat la starea de dinainte. Rog pe această cale ca primăria şi instituţiile abilitate să ia măsuri de urgenţă!”.
Am stat puţin de vorbă şi cu vecina de apartament, de la numărul 4, doamna Camelia Cazacu. Foarte revoltată de situaţia creată, femeia ne-a spus că toată lumea aruncă mizeria şi nici că le este frică de cineva să o facă şi nici că le pasă! Aici s-a ajuns cu nesimţirea şi ar fi bine ca cei de la Mediu să urmărească câteva zile chestiunea şi să aplice nişte amenzi grase celor surprinşi asupra faptului, că poate altădată s-ar gândi de două ori înainte să arunce plasa cu gunoi acolo. „S-a făcut odată curăţenie de către primărie, s-au pus scânduri frumos la geamuri… Apoi, încetul cu încetul, s-au rupt scândurile de către unii şi iar au aruncat gunoiul aici. Eu ce să fac, pe mine mă afectează cel mai tare, că sunt vecin de apartament şi stau cu mizeria şi şobolanii lângă mine. Mă îmbolnăveşte situaţia asta şi sunt foarte supărată. Fac apel pe calea aceasta primăriei să ne ajute! Ştiu că este o proprietate personală, dar aşa nu mai pot continua lucrurile. Din câte am înţeles, bătrâna din Aninoasa şi-ar plăti impozitul. Deci, cineva din familie există şi îşi poate da acordul să fie făcută curăţenie aici şi eventual să răspundă pentru această situaţie”, ne-a mărturisit femeia.
Totuşi, pare greu de crezut că nici măcar locatarii din această scară nu au sesizat Mediul, primăria! Oare cum or suporta mirosul şi şobolanii? Am înţeles că nu e vina lor că din celelalte blocuri vin să arunce gunoiul, dar parcă totuşi, tu, implicat în mod direct, ce faci? Stai, te uiţi şi constaţi, fără să iei nicio măsură? Mai rar aşa ceva!
Concluziile să sperăm că le vor trage cei de la Mediu, care miercuri, după discuţia cu Arthur Ambrus au şi ajuns acolo din câte am fost informaţi ulterior. Să sperăm că de data aceasta vor trage la răspundere şi adevăraţii vinovaţi, cei ce se ocupă de aceste chestiuni neortodoxe. Că nu se poate să nu-i fi văzut nimeni, niciodată! Plus că pot fi urmăriţi şi prinşi chiar asupra faptului.
Curios cum de angajații de la Mediu, foarte bine plătiți, nu au știut de acest focar urban de infecție. De fapt, mai mult rușinos.

de Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii