Sâmbătă pleacă la Olimpiadă / Kevin a strâns banii de sanie

Sâmbătă pleacă la Olimpiadă / Kevin a strâns banii de sanie

Timp de citire: 3 minute

O comunitate întreagă a reușit să se strângă în jurul lui Kevin, tânărul petrilean campion la sanie. Toți s-au implicat și au donat pentru o nouă sanie, iar Kevin este deja la ultimele pregătiri. Sâmbătă va pleca în Coreea de Sud, la Olimpiada de Tineret.

Kevin Alecsa, tânărul elev din Petrila, are șansa de a trăi visul olimpic după ce o întreagă comunitate s-a mobilizat exemplar. În urmă cu câteva săptămâni, Kevin a făcut apel la sprijin financiar pentru a-și putea achiziționa o sanie de competiție și echipamentul esențial pentru a putea participa la jocurile olimpice de tineret.

Joi, tânărul a reușit să obțină și ultimii bani, care au venit de la Consiliul Local al orașului Petrila, prin intermediul asociației de părinți de la Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” din Petrila.

„Mulțumesc foarte frumos tuturor celor care m-au susținut, dar și domnului primar Jurca, pentru că fără ajutorul dumnealui n-aș fi reușit să strâng ultimii bani. Sania este acum aproape terminată, sunt foarte fericit că am oportunitatea să particip la jocuri cu o sanie nouă, care va fi esențială pentru parcursul meu în această competiție. Și, de ce nu, chiar să ajung cu ea pe podium. Pentru mine, jocurile olimpice sunt un alt nivel, o nouă experiență, cu această sanie nouă care este mult mai bună, prinde mai multă viteză, are mai mare stabilitate. Sunt motivat total să mă întorc acasă cu un rezultat, care să vină ca o încununare a eforturile pe care toți oamenii le-au făcut pentru mine”, a spus Kevin Alecsa

Kevin se antrena, până acum, cu o sanie veche de peste 20 de ani, pe care tatăl său a reparat-o în nenumărate rânduri. Noua sanie va fi performantă, adaptată dimensiunilor lui Kevin.

„Mulțumim primăriei, tuturor celor care ne-au ajutat în achiziționarea noi sănii. Pentru Kevin și pentru noi este practic un nou început, un ajutor esențial pentru Kevin care sunt convins că va face o figură bună olimpiadă,” a declarat tatăl lui Kevin.

Fiecare contribuție a contat, dar ultima și cea mai consistentă care a venit din partea administrației petrilene.

„Eu cred că ei au reușit să ne convingă pe noi, întreaga comunitate și nu numai, pentru că au primit donații și din afara comunității noastre. Le mulțumesc și eu tuturor celor care au contribuit la acest vis. La rândul nostru, la momentul la care am discutat cu familia Alecsa de această problemă, am hotărât alături de viceprimar și am hotărât să propunem consiliului local să acordăm și noi suma de 20.000 lei pentru a veni în sprijinul lui Kevin, să-l ajutăm practic să facă performanță, pentru că l-am văzut că e dedicat pentru acest sport, și de acum și mai motivat, pentru că are o sanie nouă. Am certitudinea că în viitor vom auzi despre performanțele lui Kevin. Noi încercăm să fim alături și chiar ne gândeam în urma discuțiilor de astăzi să găsim un loc oraș unde să amenajăm o pistă de sanie, pentru că sunt sigur că el inspiră și alți copii din oraș și nu numai”, a spus primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Kevin Alecsa  se antrenează de peste 8 ani și visul lui este să devină tot mai bun. Nu se plânge că antrenamentul lui e pe malul Jiului, pe un teren amenajat de primăria Petrila ca pistă de biciclete, ori că iarna antrenoarea lui și tatăl sunt cei care îngheață pârtia, și nici măcar că sania veche nu îl ajută. Doar că, pentru a lua parte la Olimpiadă, toți cei care participă trebuie să îndeplinească standarde clare. Noua sanie este perfectă pentru Kevin.

Sâmbătă, campionul petrilean pleacă alături de lotul României, din care face parte, la Jocurile Olimpice pentru Tineret care se vor desfășura în Gangwon, Coreea de Sud.

Alături de sania cea nouă, Kevin spune că este motivat total să obțină un rezultat bun. Campionul visează chiar și la un loc pe podium. Este foarte bun în acest sport. Succes, Kevin!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii