Salvital verifică starea de sănătate a petrilenilor

Salvital verifică starea de sănătate a petrilenilor

Timp de citire: 2 minute

Caravana Salvital se află până vineri inclusiv la Petrila. Zeci de oameni au venit joi pentru a-și evalua starea generală de sănătate, gratuit. Mulți dintre ei nici nu știau că suferă de anumite de afecțiuni, iar după investigații au fost redirecționați spre medici specialiști. Vineri, caravana va fi la Casa de Cultură “Ladislau Schmidt”.

De la începutul anului, voluntarii au bătut judetul în lung și-n lat pentru a scuti hunedorenii de distanța parcursă până la o unitate spitalicească, de timpul pierdut pe holurile spitalelor, și nu în ultimul rând de costuri. La Petrila, zeci de cetățeni i-au așteptat pe paramedicii, care și-au anunțat din timp prezența în mijlocul comunității.

„Suntem la Petrila. Vom continua și în perioada următoare, pentru că acesta este scopul nostru. Sunt destui cei care au venit să-și verifice starea de sănătate, noi primim pe toată lumea, în limita programului” a declarat Petre Evesc, asistent medical coordonator Salvital.

Între cei care s-au prezentat la consult încă de la primele ore ale dimineții au fost persoane trecute de prima tinerețe, cu afecțiuni cornice, dar și cetățeni cu o stare de sănătate bună. Printre ei am găsit și o doamnă pentru care caravana este singurul mod prin care își poate asigura verifica starea de sănătate, deoarece nu este nici măcar asigurată.

„Sunt foarte bune aceste acțiuni, nu mai stăm la rând pe la cabinete, venim aici și ni se fac toate investigațiile, eu am venit și ca aparținător, deci este binevenită acțiunea”, a spus o doamnă.

”Eu momentan n-am servici, n-am nici medic de familie, pentru că nu sunt asigurată, și prin acestă caravană am zis să profit să-mi fac și eu analizele, mai ales că se cere doar buletinul”, a mai adăugat o alta.

„Stim că trebuie măcar o dată pe an să ne verificăm sănătatea, dar cum suntem toată ziua pe repede înainte nu facem asta, sunt binevenite acesta campanii, pentru că, iată, vin medicii la noi, nu mai trebuie să mergem noi la ei. Fiind și gratuit, ne stimulează cumva”, a spus un domn din rând.

În cadrul caravanei de evaluare a stării de sănătate prin telemedicină și teleconsultații, hunedorenii beneficiază gratuit de următoarele consultații:

Vă reamintim că, la Petrila, vă mai puteți evalua gratuit starea de sănătate vineri, la Casa de Cultură “Ladislau Schmidt”, de la ora 10:00. Trebuie să aveți la dumneavoastră doar buletinul sau cartea de identitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii