S.U.P. a încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată cu 9 medici...

S.U.P. a încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată cu 9 medici rezidenți specialiști

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

La ultima ședință ordinară de consiliu local de la Petroșani, prima a anului 2020, a existat pe ordinea de zi un proiect legat de Spitalul de Urgență Petroșani. Poate în alți ani proiectul n-ar fi intrat în atenția publicului larg. Numai că, ținând cont de pandemie, de subiectele legate de spitale și de multe altele, cetățenii noștri au început să fie mai atenți cu tot ce înseamnă discuție legată de spital.

Proiectul de hotărâre nr. 12
de la ședința de joia trecută viza aprobarea organigramei și a statutului de funcții la S.U.P. El a venit în întâmpinarea solicitării făcute consiliului local de către managerul Alin Vasilescu, care a ridicat câteva „propuneri de modificare a Statutului de funcții”, prin cinci puncte explicite, care dădeau dreptate acestor modificări, absolut legale de altfel.
În solicitare, managerul atrăgea atenția că „urmare a încetării contractului de muncă prin pensionare la limita de vârstă, demisie, sau cu acordul ambelor părți, s-au vacantat unele posturi: 7 medici, 8 asistente medicale și 3 persoane ce fac parte din personalul auxiliar”. Totodată, Alin Vasilescu mai scotea în evidență faptul că pe durata instituirii stării de risc epidemiologic și biologic, „s-au încheiat C.I.M. pe durată determinată pentru 2 medici (în C.S.M. și U.P.U.-SMURD) și un biolog debutant (în Laboratorul de analize medicale)”.

9 medici rezidenți plus un farmacist rezident 
Tot în aceiași adresă către consiliul local, managerul Vasilescu amintește că „promovează în an superior de rezidențiat 1 medic rezident anul IV și 2 medici rezidenți de anul III”. Menționează apoi, la un punct distinct, următoarele: „Ca urmare a confirmării ca rezidenți pe post prin Ordinul M.S. nr. 2079/07.12.2020, s-au încheiat C.I.M. de muncă pe durată nedeterminată cu 9 medici rezidenți pe specialitățile: Medicina de urgență, Diabet zaharat, Medicina de laborator, Nefrologie, Neurologie, Pediatrie, Medicina fizică și reabilitare, Neurochirurgie, Neonatologie; plus 1 farmacist rezident”.
Toate acestea au fost trecute și în proiect, acesta fiind votat în unanimitate de către consilierii locali.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii