Rezultatele măsurilor luate la nivel local în Petroșani, dar și la Lupeni...

Rezultatele măsurilor luate la nivel local în Petroșani, dar și la Lupeni sau Uricani, se văd acum din ce în ce mai evident: Petroșaniul, în scădere de o săptămână întreagă la incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Foarte interesantă și dătătoare de speranță pentru petroșeneni este evoluția incidenței cazurilor de SARS-CoV-2 pe ultimele 14 zile la mia de locuitori. Aceasta se află în continuă scădere de la ieșirea din carantină, fapt petrecut marțea trecută, după ce prefectul promisese că se rezolvă ieșirea mai repede cu o zi, fapt ce până la urmă nu s-a mai întâmplat, comisia din Capitală nemaifiind așa de grăbită ca atunci când a impus carantina Petroșaniului (la propunerea DSP Hunedoara și a Prefecturii Hunedoara, să ne înțelegem).

 

Scade și tot scade!

 

Luni, 12 aprilie, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a informat faptul că incidența aceasta a fost de 3,61 la mia de locuitori, cu 146 de cazuri raportate în ultimele 14 zile.

Dacă ar fi să luăm câteva zile în urmă, față de ziua de luni, pe 9 aprilie, de exemplu, Petroșaniul se afla pe locul 35 în județ, cu 4,11 incidența la mia de locuitori și 166 de cazuri raportate în ultimele 14 zile. Apoi, pe 10 aprilie, deci sâmbătă, Petroșaniul coborâse pe locul 32, cu o incidență deja mult sub 4,00, mai exact de 3,74 la mia de locuitori, cu 151 de cazuri raportate în ultimele 14 zile.

Cum spuneam, luni, 12 aprilie, Petroșaniul are 3,61 cazuri la mia de locuitori, coborând încă un loc față de ziua de sâmbătă.

„Cred că rezultatele muncii noastre se văd, dar totodată aceste rezultate provin și din faptul că cetățenii noștri au ascultat apelurile noastre repetate și au respectat în mare proporție regulile sanitare, distanțarea fizică și tot ce a ținut de dumnealor. Faptul că am spălat concomitent, zile la rând, multe din arterele importante din municipiu, multe străzi și trotuare din cartiere și din zone importante ale orașului, iată, se reflectă și în aceste statistici. Le mulțumesc petroșenenilor că au înțeles că doar împreună putem învinge acest virus și îi rog în continuare să țină această linie, până ce vom reuși să aducem Petroșaniul la o incidență foarte mică, spre zero dacă se poate!”, ne-a spus în prima zi a săptămânii, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

 

Valea Jiului stă acum bine

 

Dacă tot am prezentat incidența la Petroșani, să vedem și cum sunt situate celelalte două municipii și cele trei orașe ale Văii Jiului. Noi zicem că acum sunt, toate, foarte bine.

Municipiul Vulcan se afla luni, 12 aprilie, deasupra Petroșaniului, deci pe locul 32 din 69 de UAT-uri hunedorene, cu o incidență de 3,64 cazuri la mia de locuitori, cu 99 de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile. Pe locul 38 se afla Petrila, cu 2,94 cazuri la mia de locuitori (70 de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile), iar pe locul 45 se afla municipiul Lupeni, cu o incidență de 2,36 la mia de locuitori (60 de cazuri în ultimele 14 zile). În fine, Uricaniul, pe locul 53, cu 1,41 incidența (13 cazuri în ultimele 14 zile) și Aninoasa, cu o incidență de 1,12 la mia de locuitori (5 cazuri în ultimele 14 zile), încheie plutonul localităților noastre.

Ca o mică comparație la ce avem în județ, pe locul 1 în județ se află Luncoiu de Jos, cu o incidență de 10,43 la mia de locuitori (18 cazuri în ultimele 14 zile), în timp ce capitala județului, municipiul Deva, se află pe un îngrijorător loc 10, cu o incidență de 5,86 la mia de locuitori (cu 403 cazuri raportate în ultimele 14 zile).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii