REVOLTĂTOR! Un fost judecător şi un medic din Petroşani au băgat în...

REVOLTĂTOR! Un fost judecător şi un medic din Petroşani au băgat în spital un angajat al reţelei de cablu

Timp de citire: 6 minute

O întâmplare violentă, de neimaginat în condiții normale, a fost relatată ziarului nostru de către Daniel Constantin, de 49 de ani, din Râmnicu-Vâlcea, care lucrează într-una din echipele de pe teren ale firmei care, în această perioadă, lucrează la extinderea și modernizarea rețelei de cablu TV în scările blocurilor din municipiul Petroșani.

Inimaginabil

„Mă numesc Daniel Constantin, sunt în vârstă de 49 de ani. Vreau să vă relatez ce am pățit în ziua 20 februarie 2023, între orele 16:00-16:30, în timp ce mă aflam la muncă, unde mersesem cu un coleg, pe baza unei comenzi din partea șefilor, ca să tragem fibra optică într-o scară.

În ziua respectivă m-am deplasat cu colegul meu la blocul 76, la scara II, de pe strada 1 Decembrie 1918. Aceasta era a cincea lucrare pe ziua respectivă. La momentul intrării în scara blocului amintit, în timp ce eu încă mă aflam la mașina parcată în fața blocului, colegul meu a sunat la interfon, la un număr oarecare, așa cum procedăm de fiecare dată pentru ca să putem intra în scara blocului și să tragem fibra optică în scară, pentru clienții firmei noastre.

În timp ce urcam spre etajul I al scării, am văzut o doamnă, care ulterior a intrat într-un apartament, strigându-și soțul să iasă afară pe scară că iar au venit, citez, derbedeii ăștia de la Digi.

Ușa de la apartamentul doamnei a rămas întredeschisă, iar noi chiar dacă am auzit cele spuse de dumneaei ne-am văzut de treabă, urcând spre etajul II. La circa un minut, a apărut un domn mai în vârstă, estimez undeva la 55-60 de ani, cu o greutate spre 100 kg, care în momentul în care s-a apropiat de noi a devenit foarte agresiv verbal, spunându-ne, citez din nou: Cine mama naibii v-a adus pe voi în casa mea? Fiind foarte deranjat că am sunat la interfon și spunând că l-am trezit din somn. I-am spus pe un ton liniștit că noi doar ne facem treaba, fiind în timpul serviciului, iar dacă dorește, ne legitimăm. Eram echipați corespunzător muncii noastre. I-am spus că noi așa sunăm de fiecare dată, la un număr oarecare la interfon, ca să putem intra în scară, că altfel nu avem cum să o facem.

De la acel moment a început un adevărat circ, domnul a devenit și mai agitat și a început să țipe, zicând la un moment dat, citez: Cine mama naibii sunt clienții voștri? I-am răspuns la fel de calm ca și înainte că este confidențial acest lucru și că nu-i putem divulga numele clienților. Văzând că nu-i dau nume și alte informații, a început să mă înjure, inclusiv de părinți, apoi a luat la rând firma și așa mai departe.

Văzând că lucrurile degenerează și că nu ne putem înțelege cu dânsul, am scos telefonul din buzunarul de la piept cu mâna dreaptă, dând drumul la camera de filmat ca să înregistrez momentul. Am vrut ca să se vadă de către șefii mei că noi nu avem nicio vină și că suntem înjurați ca la ușa cortului în timpul serviciului. De asta am apelat la telefon. Ținând telefonul la baza pieptului, în timp ce filmam, domnul a reînceput să țipe și mai tare la noi, spunând din nou la un moment dat: „Ce mama naibii căutați în casa mea?”. Întorcând camera către dumnealui, că se mișcase din loc, i-am spus doar că aceasta este casa scării, nicidecum apartamentul său.

La un moment dat violența verbală a luat locul violenței fizice, în sensul că domnul și-a suflecat mânecile, exact cum vezi în filme și a venit spre, răcnind: Pleci din casa mea (!), iar în același m-a lovit cu pumnul direct în partea stângă a capului! A încercat să mă lovească și a doua oară, dar în momentul în care a dat cu pumnul am făcut o eschivă și am pus în față mâna cu telefonul, ca un reflex firesc de autoapărare. Totuși șocul pumnului dumnealui a făcut ca telefonul să cadă din mână pe jos, izbindu-se de ciment. Totodată s-a închis și filmarea. Colegul meu, de spaimă, a fugit pe scări în jos, iar eu m-am aplecat să ridic telefonul. În același timp, dumnealui a coborât scările, intrând în apartament, nu înainte de a spune: Vă arăt eu vouă, stați puțin…

Eu am luat telefonul, am repornit camera și am coborât, încercând ca acolo, la etajul 1, să aflu de pe ușă cum îl cheamă pe locatarul violent. Numai că, după ce m-am întors spre trepte să cobor, am primit fără să fiu atent, o lovitură în spate cu un corp dur, de am văzut stele verzi, practic am leșinat de durere lat, cu fața în sus! Deoarece telefonul rămăsese deschis, el înregistra în continuare și așa am auzit pe el, ulterior, când eram deja eram în spital, cum îi spunea soției sale să aducă repede un bidon cu apă că asta a leșinat. Se vede în filmare cum mă mai lovește o dată cu piciorul, eu fiind jos, inconștient! Văzând că toarnă apă din bidon pe mine și eu nu dau nici un semn, deci nu reacționez, se apleacă, îmi pune genunchiul drept pe piept, după care mă lovește pe față cu fundul bidonului de apă. Încet, după ceva momente, nu știu cât exact, am dat semne de revenire, încercând cu mâna stângă să mă țin de balustradă ca să mă ridic, totodată începând și să țip după ajutor!

Lângă mine erau căzute și înșirate pe jos sculele mele, un patent, o șurubelniță stea și alte obiecte. La care el le dă cu piciorul, zicându-mi că, citez: Cu șurubelnița asta ai vrut să dai în mine? După care a luat-o și a băgat-o în buzunar, vezi Doamne ca probă că am vrut să dau în dumnealui. A fost, cum se zice, exact așa, dar invers, dumnealui a atentat la acte violente, mie nici prin cap nu mi-a trecut!

Dar să continui… În timp ce țipam în continuare după ajutor, din ușa de vizavi a domnului de la etajul I a ieșit un domn, la care agresorul îi spune: Doctore, nu-l lăsa pe ăla să urce! Doctorul ce face? Vine spre mine, îmi pune mâna stângă în gât și cu mâna dreaptă, cum eu eram încă tot jos, îmi dă cu pumnul în mijlocul capului cu putere, în același timp înjurându-mă ca la ușa cortului și spunându-mi să tac că mă aud vecinii!

În fine, ca scurtez, spre final primul locatar violent a încercat să nu mă lase să ies afară din scară, asta deși mă târam și vărsasem cu sânge cu câteva momente înainte, soția dumnealui insistând să nu mă lase cumva să plec deoarece mă văd oamenii plin de sânge pe față!

Cu domnul respectiv lângă mine, care mă trăgea de haine și care sunt rupte și pot să le arăt oricui, am reușit într-un final să ies din scară. Afară, în timp ce sunam la 112, respectivul domn care a început conflictul m-a tras de haine și m-a împins într-o mașină, urlând că vreau să distrug mașina. Între timp a apărut și cel căruia îi domnul violent îi spunea doctor și m-au luat, amândoi, târâș, punându-mă între două mașini, unde iar m-au tot lovit! Au făcut așa până ce au auzit sirenele poliției, după care m-au lăsat acolo pe jos. A ajuns și salvarea și am fost condus la spital, la UPU, unde am primit îngrijirile medicale necesare. Mulțumesc pe această cale medicului de gardă și medicilor și asistentelor care s-au ocupat ulterior de mine, eu fiind spitalizat timp de o săptămână. Acum trebuie să mă operez la nas și să fac alte investigații medicale la piept, deoarece am probleme de respirație. Urmează să fac tot ce trebuie pentru ca să-i pot acționa pe cei doi agresori în judecată, punând drept dovadă și înregistrarea de care am vorbit, plus martori și așa mai departe. Sincer, nu vreau răul nimănui, nu vreau altceva decât să se facă dreptate, deoarece eu nu am fost vinovat cu absolut nimic, mi-am făcut doar treaba pentru care sunt plătit”, a relatat pentru ZVJ, Daniel Constantin.
A consemnat Corneliu BRAN

Nota redacţiei

Cotidianul nostru se află în posesia înregistrării video din care reiese comportamentul violent al fostului judecător, un comportament total disproporţionat în raport cu cel al angajatului firmei de cablu. În măsura în care persoanele incriminate în prezentul material de presă se consideră în vreun fel nedreptăţite de rândurile de mai sus, suntem convinşi că vor dori ca înregistrarea video (de o evidentă violenţă) să fie făcută publică. Până în prezent, dată fiind calitatea celor acuzați de agresiune, nu s-au luat măsuri. Și nici nu se vor lua.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii