Revolta cluburilor mici

Revolta cluburilor mici

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 5 minute

Dan Voicu, CSM Vulcan: „Federația ne-a îngrămădit. Practic nu dă nicio șansă cluburilor mici să promoveze „

 

Decizia FRF ca până pe data de 8 mai cluburile din liga a patra să își desemneze o campioană a stârnit nemulțumire în rândul multor echipe. Primul care a spus lucrurilor pe nume este antrenorul de la CSM Vulcan, Dan Voicu.

„Sunt dezamăgit și consternat. Ne-a îngrămădit să jucăm cinci meciuri într-o săptămână. Practic, nu avem nicio șansă la promovare noi, echipele astea mici. Restanțele nu sunt din vina echipei mele. Noi am vrut să jucăm. Cum voi putea eu juca din două în două zile în condițiile în care jucătorii mei sunt la muncă?! Dacă li se face rău pe teren, cine răspunde? Am cinci meciuri de foc cu cele mai bune, Geoagiu, Brad, Deva, Hațeg şi Lonea. Sunt doar niște meciuri jucate la normă, fără calitate. Mai bine nu se juca. Este incalificabil ce se întâmplă, ne batem joc de fotbal și de jucători. Dacă primăriile nu ne mai dau bani ce se va întâmpla?!”, a spus tehnicianul.

CSM Vulcan deschide balul miercuri de la ora 17:30, acasă, cu Gloria Geoagiu. „Noi am făcut tot testele PCR care sunt valabile două săptămâni. Cele rapide sunt valabile o săptămână și tot acolo am fi ajuns cu costurile”, a mai adăugat Voicu.

 

Cum stă situația în celelalte județe

Județul Olt este primul din țară care anunță că nu va avea reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3, ediția 2021/2022.

Asociația Județeană de Fotbal, condusă de președintele George Constantinescu, a primit răspuns negativ din partea tututor echipelor din Liga a 4-a în vederea reluării campionatului în termenii impuși de Federația Română de Fotbal.

Conform liga2.ro, cluburile din Liga a 4-a Olt au refuzat înscrierea în campionat în noile condiții impuse de FRF.

AJF Olt a organizat o “Ședință de lucru” cu reprezentanții echipelor participante în campionatul Ligii 4, cu 13 dintre cei 14 (cel al clubului Valea Oltului Cilieni absentând), iar răspunsul tuturor privind reluarea competiției în cel mai scurt timp, pentru a respecta condițiile impuse de FRF pentru a avea o campioană la ediția din vară a barajului de promovare în Liga 3, a fost unul negativ.

În aceste condiții, Liga a 4-a Olt nu se va relua prea curând, iar județul nu va avea o reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3, așa cum e de așteptat și în cazul multor altor județe din țară. Acestea, conform noilor condiții impuse de FRF, trebuie să dea start unui campionat cu minimum patru echipe, care să joace cel puțin șapte meciuri, iar câștigătoarea să fie anunțată până cel târziu în data de 8 mai, la ora 24:00, deci în mai puțin de o lună.

Județul Alba nu va avea nici el reprezentantă la barajul de promovare în Liga 3, în această vară, alăturându-se, astfel, județului Olt.

Timpul extrem de scurt (o lună, în momentul anunțului) impus de Federația Română de Fotbal Asociațiilor Județene de Fotbal pentru a-și desemna campioana județeană până în data de 8 mai, chiar și în condițiile în care testele RT-PCR au fost înlocuite cu cele rapide, le determină pe echipele din Liga a 4-a Alba să nu participe la o competiție organizată de forul condus de Cristian Petropulos, președintele AJF Alba.

Nicio echipă din Alba nu vrea să reia campionatul în condițiile impuse de FRF!

Pe hârtie, toamna trecută, ediția 2021/ 2022 a Ligii a 4-a Alba avea 16 echipe, însă discuțiile purtate de reprezentanții forului fotbalistic cu oficialii formațiilor în cauză pe tema unui eventual debut al campionatului celui de-al patrulea eșalon au dus la un deznodământ trist: nicio echipă nu a vrut să joace, interesată fiind doar Industria Galda de Jos II (care activează în Liga a 5-a)!

FRF a decis miercuri, 7 aprilie, ca AJF-urile, respectiv AMFB, să beneficieze de mai puţin de o lună de zile pentru a organiza un așa-zis campionat în care să desemneze o campioană. Competiția trebuie să fie formată din minimum patru echipe care să aibă posibilitatea financiară de a juca și să fie pregătite pentru o posibilă promovare în Liga 3, iar fiecare componentă să dispute cel puțin șapte meciuri pentru ca învingătoarea să fie recunoscută de FRF drept reprezentanta județului la primul baraj de accedere în Liga 3. Câștigătoarea trebuie anunțată cel târziu în data de 8 mai, la ora 24:00, deci, practic, trebuia să joace un meci la un interval de patru zile până atunci.

Cristian Petropulos, președinte AJF Alba: ”Nu putem începe doar de dragul de a începe!”

Președintele Asociației Județene de Fotbal Alba a explicat motivul pentru care Liga a 4-a nu va fi începe doar de dragul de a fi reluată, în orice condiții.

”Din păcate, protocolul medical nu este ceea ce ne așteptam, condițiile sunt relativ aceleași. Este clar că fi vrut să repornim activitatea, dar nu putem începe campionatul doar de dragul de a începe. Am înțeles argumentele prezentate”, a spus Cristian Petropulos pentru Ziarul Unirea.

Echipele din Liga a 4-a Vâlcea au avut termen până ieri, ora 17:00, să se înscrie în minicampionatul care trebuie finalizat până pe 8 mai, deci în mai puțin de o lună, conform noilor cerințe ale FRF privind reluarea principalei competiții la nivel de județ și participarea la barajul de promovare în Liga 3.

Deși, verbal, șapte echipe erau doritoare să ia startul, până la urmă, doar patru cluburi au depus cerere de înscriere pentru sezonul 2021 la Liga a 4-a Vâlcea, fix minimul impus de forul condus de Răzvan Burleanu.

Cele patru echipe sunt Chimia Râmnicu Vâlcea, CS Mădulari, AFC Băbeni și ASFC Păușești Otăsău.

Dintre acestea, trei dețin Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) obligatoriu pentru a participa la un baraj de promovare: Mădulari, Păușești Otăsău și Chimia. Practic, cealaltă, Băbeni, va juca degeaba, fiindcă nu va avea dreptul să se lupte pentru Liga 3, dacă va termina pe un loc care să permită acest lucru.

Surpinzător, una din echipele puternice de la Liga a 4-a, Cozia Călimănești, nu s-a înscris. De asemenea, echipa cu cel mai bun lot din acest moment de la județ, Sparta Râmnicu Vâlcea, nu a fost acceptată de AJF, pentru că a fost înființată abia anul trecut și nu a evoluat până acum în nicio competiție.

Hunedoara începe astăzi cu meciurile restante, iar apoi va continua cu Final FOUR.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii