Restricții de apă, în noaptea de joi spre vineri, în cartierul Aeroport

Restricții de apă, în noaptea de joi spre vineri, în cartierul Aeroport

Timp de citire: 2 minute

Cartierul Aeroport din municipiul Petroșani va rămâne fără apă în noaptea de joi spre vineri. Echipele Apa Serv vor interveni eliminarea pierderilor de apă în două zone și, de asemenea, vor monta un nou hidrant pe strada Oituz. Intervențiile se fac noaptea, tocmai pentru a afecta cât mai puțin populația.

În noaptea de joi spre vineri, respectiv 2 spre 3 noiembrie, în intervalul orar 22:00 și 6:00, va fi sistată furnizarea apei potabile în tot cartierul Aeroport. Operatorul alege să intervină pe timpul nopții tocmai pentru că atunci consumul este unul foarte redus, și populația nu va fi astfel afectată foarte mult.

“Suntem nevoiți să restricționăm alimentarea cu apă în tot cartierul Aeroport, asta înseamnă de la intrarea pe strada Păcii și în zona industrială sau Kaufland, deoarece avem mai multe lucrări atât cu eliminare pierderi cât și lucrări de sectorizare și eliminare a rețelelor vechi. Am ales ca lucrările să se desfășoare peste noapte pentru a reduce supărarea oamenilor că nu au apă potabilă. Cele 5 echipe pentru lucrările deja în pregătire sunt active și singurul inconvenient ar fi că, în cazul în care nu vom reuși să spălăm rețelele până la ora 6, s-ar putea prelungi restricția, dar maxim până la ora 8”, a spus Andrei Cristian Ionică, directorul general Apa Serv Valea Jiului.

În ultimii ani, în zona Aeroport a municipiului Petroșani s-au făcut mai multe investiții, dar chiar și așa apa în această parte a orașului nu a mai fost oprită total de 5 luni. Acum este necesar să se facă asta, mai ales din motive ce țin strict de partea tehnică, de funcționare a rețelelor.

„Aeroportul nu a mai fost oprit total de aproape 5 luni. O repornire totală însemnă schimbarea unei viteze de circulație în conducte, lucru care face ca perioada de spălare să fie mai mare. Așa că, dacă se va vedea că vreun hidrant curge iar, populația nu trebuie să se alerteze, pentru că e un lucru absolut firesc și controlat în totalitate de noi. Spălăm rețeaua pentru ca, atunci când este pusă în funcțiune, apa să fie bună și potabilă”, a spus Cristian Ionică, director general ApaServValea Jiului S.A

Restricțiile vizeză strict eliminarea pierderilor de apă în două zone, montarea unui nou hidrant, și realizarea a două vane de sectorizare.

„Din cele cinci lucrări pe care le desfășurăm în Aeroport, două sunt de eliminare a pierderilor de apă pe rețelele vechi. Chiar dacă una dintre ele este mai veche, de aproximativ două săptămâni, am făcut niște lucrări pregătitoare, astfel încât cu această oprire să și eliminăm rețeaua veche din zona respectivă. Deci eliminăm pierderi și montăm un hidrant nou, plus că montăm și două vane de sectorizare astfel încât, până vom reuși în viitor să scăpăm de rețelele vechi, cumva să le sectorizăm, în cazul în care apar nereguli pe rețelele vechi. Noi sperăm să găsim fonduri pentru schimbarea tuturor rețelelor vechi ”, a mai adăugat Andrei Cristian Ionică, director general Apa Serv Valea Jiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii