Reducerea de -10% la plata impozitelor, valabilă până în martie și la...

Reducerea de -10% la plata impozitelor, valabilă până în martie și la Petrila

Timp de citire: un minut

Dacă încă nu v-ați plătit taxele și impozitele pentru anul în curs, trebuie să știți că doar o lună si jumătate o mai puteți face în așa fel încât să beneficiați și de bonificația de -10%. Această scutire se aplică doar persoanelor fizice, nu și societăților. Petrilenii, de pildă, sunt în grafic, dar tot timpul e loc și de mai bine.

Plata taxelor și impozitelor este cumva împărțită pe episoade în rândul contribuabililor care vor să beneficieze de scutirea de -10%. Primul val de plată este în primele zile lucrătoare din an, când în mare parte pensionarii fac coadă la ghișee pentru a-și lua de pe cap această datorie, iar în al doilea val vin întârziații, care vor să beneficieze de bonificație, dar se lasă până în ultimele zile ale valabilității ei, de la final de martie. Luna februarie este cumva de mijloc, când nici nu este rând la ghișee și puteți și beneficia de scutire. Până la data de 31 martie 2024, beneficiați de o bonificaţie de -10% din cuantumul sumelor datorate pentru impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, practic impozitele persoanelor fizice. În cazul persoanelor juridice, scutirea nu se aplică.

Taxele și impozitele pe anul în curs pot fi achitate la ghișeele administraţiilor financiare sau la casieriile direcţiilor de impozite și taxe locale, dar există și opțiunea de plată online, prin ordin de plată, prin Internet Banking sau prin intermediul „Sistemului Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar” la adresa www.ghiseul.ro.

Astfel, persoanele care reuşesc să îşi achite taxele și impozitele până la 31 martie 2024, vor primi o bonificație de -10%  din cuantumul sumelor datorate pentru impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii