PSD Petrila crește „voinicește”: Trei profesori și un fost consilier independent s-au...

PSD Petrila crește „voinicește”: Trei profesori și un fost consilier independent s-au alăturat organizaţiei PSD Petrila începând cu data de 25 august!

DISTRIBUIȚI

Zi plină pentru primarul Vasile Jurca din Petrila. După acțiunea de lansare a unui proiect important pentru comunitate, desfășurată la casa de cultură, primarul petrilean s-a mutat ceva mai încolo, pe strada Minei, la sediul PSD Petrila. Acolo, alături de colegi de partid, a organizat o conferință de presă.

Ca președinte de filială și ca primar al orașului, dar și ca viitor candidat la alegerile din 27 septembrie pentru un nou mandat de primar, Vasile Jurca a luat primul cuvântul, iar ce avea să ne spună, în mijlocul a nu mai puțin de cinci profesori din localitate, toți cu mare experiență și foarte cunoscuți pe plan local și nu numai, a fost faptul că PSD Petrila a primit în rândurile sale noi membri, printre care și pe acești dascăli ce reprezintă cu mândrie învățământul petrilean și al Văii Jiului, după cum a susținut chiar primarul în discursul său de început. Iar lucrurile nu se opresc aici, anunțat ca social-democrat a fost și fostul consilier local, independent până acum, dar cu experiență în legislativul local, Cristian-Vasile Oros.
Dar să vedem împreună ce a spus social-democratul Vasile Jurca în expunerea sa de marți, 25 august:
„Aș vrea să vă prezint echipa PSD Petrila, care a început să se mărească în ultima perioadă. Alături de mine am cinci domni profesori și pe domnul Cristian Oros, care în mandatul trecut a fost consilier independent și acum a făcut pasul înspre PSD și va fi pe listele organizației PSD Petrila la aceste alegeri ce se apropie. Revenind, îl prezint pe domnul Petre Mutică, profesor, înscris în PSD și aflându-se de asemenea pe lista PSD Petrila pentru funcția de consilier, în continuare îl prezint pe domnul Ciprian Dârjan, profesor, care a venit lângă noi azi ca și susținător al echipei noastre. Nu în ultimul rând vreau să-l prezint pe domnul profesor Gheorghe Urdea, care a dorit să vină în PSD și să sprijine echipa pe care noi am propus-o pentru orașul Petrila pentru următorul mandat. Mă bucur că domnii profesori și domnul Oros sunt astăzi aici și că sunt alături de noi, ceea ce mă face să sper că petrilenii vor vota această echipă a PSD Petrila, o echipă de profesioniști și o echipă care le va da garanția că în următorii patru ani Petrila va fi pe drumul cel bun!”.
Trebuie subliniat faptul că alături de cei trei profesori nou intrați în PSD Petrila și care s-au aflat ieri în sediul social-democraților petrileni, s-au aflat, de-a stânga și de-a dreapta și alți doi profesori, cu vechi ștate, inclusiv pe linie universitară cum e cazul unuia, este vorba de Marius Heljiu, consilier local în mai multe mandate, deci cu experiență și pe linie politico-administrativă, precum și cunoscutul Radu Chința, nimeni altul decât directorul Clubului Copiilor Petrila, totodată și un talentat artist plastic local, asta ca să ne rezumăm doar la una din calitățile acestui profesor, făuritor și șlefuitor de tinere talente din Petrila și nu numai.

Declarațiile celor patru nou veniți în PSD Petrila
După intervenția edilului petrilean, rând pe rând toți cei trei profesori nou intrați în echipa PSD petrileană, precum și fostul consilier independent au luat cuvântul. Redăm mai jos, pe scurt, câte un fragment din cele rostite de fiecare.
Cristian Oros: „Mă bucur că am făcut pasul acesta. Mă cunosc cu domnul primar Vasile Jurca de foarte mult timp, am văzut în el o persoană cu care se poate colabora. Mă bucur că alături de noi este o echipă tânără, oameni cu potențial și aș vrea să-i asigur pe petrileni că oricând și la orice moment suntem dispuși să-i ascultăm în absolut orice problemă și să și rezolvăm (…)”.
Ciprian Dârjan: „În calitate de profesor de filologie am constatat că în Petrila principalii trei candidați sunt de stânga. Adică domnul primar în funcție, Vasile Jurca, om de stânga, Dorin Curtean, care este de la Pro România, tot de stânga și Păducel, care a fost de stânga, de o stângă și mai radicală după cum știm foarte bine, fiind primar și pe vremea lui Ceaușescu. Am considerat că o stângă autentică, la care să adere și intelectualii, atât de puțini cât sunt în Petrila, care să se regăsească în principiile PSD. Atunci m-am raliat acestei echipe în calitate de susținător și eventual de consultant dacă domnul Jurca mă are în vedere (…)”.
Petre Mutică: „Am venit în organizația PSD Petrila deoarece am găsit aici o echipă managerială, cu domnul primar Vasile Jurca și cu domnul profesor Marius Heljiu, cu multă deschidere, cu multă disponibilitate la colaborare, cu idei și proiecte la care achiesez și eu. Consider că social-democrația va fi viitorul acestui oraș (…)”.
Gheorghe Urdea: „Astăzi e prima conferință de presă la care particip. Este un început! La începutul anului chiar aș fi vrut să candidez la Primăria orașului Petrila, dar în urma unor probleme, să zicem de ordin familial, am renunțat și în urma unor discuții cu domnul primar Jurca și cu domnul profesor Heljiu am ajuns la concluzia că pot susține echipa de la primăria din Petrila în calitate de consultant și simpatizant. Ca atare, m-am alăturat lor. Să sperăm că vom câștiga alegerile din 27 septembrie 2020”.

Oameni noi ce vin în partid cu idei noi pentru dezvoltarea orașului
Finalul i-a aparținut tot lui Vasile Jurca.
„Cu siguranță vom reuși, iar Petrila din punctul meu de vedere este pe drumul cel bun. Petrila, prin dumneavoastră, are oameni de valoare, care pot veni cu idei, cu proiecte pentru dezvoltarea orașului. Vă mulțumesc încă o dată și să fie într-un ceas bun!”, a încheiat conferința de presă primarul Vasile Jurca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii