Protest al ambulanțierilor din județ

Protest al ambulanțierilor din județ

Timp de citire: 2 minute

Dacă parlamentarii au recunoscut drepturile minerilor, nu același lucru l-au făcut și cu cele ale ambulanțierilor. Asta i-a determinat ca, marți, să demareze un protest la nivel național, căruia i s-au alăturat și ambulanțierii hunedoreni. Conform noii legi, angajații din acest domeniu și-au pierdut grupa de muncă și vor avea chiar de pierdut la salarii.

Din județ, circa 30 de angajați din această sferă a sănătății s-au raliat la acțiune, în speranța că vor sensibiliza factorii de decizie.

„Undeva peste 30 de colegi care sunt lideri protestează. Nu în timpul programului, între ora 10 și 12 am avut protestul, în care am asigurat doar urgențele. Protestăm pentru că ne pierdem grupa de muncă. Luni, în Camera Deputaților, s-a votat asta, ceea ce însemnă și pierderea unei părți considerabile din salariu. În primul rând colegii mei, care până acum ieșeau la 57 de ani la pensie, vor ieși la 65 de ani, ceea ce nu ni se pare normal. Un ambulanțier nu mai este în stare fizic să facă față urgențelor la 65 de ani. Ne-au promis că se rezolvă toate, până luni, când toți guvernanții și cei de la PSD și PNL le-au întors spatele” a spus Petrișor Ciuică, liderul de sindicat al ambulanțierilor hunedoreni.

Camera Deputaților este for decizional dar, în speranța că se mai poate schimba ceva, greviștii au avut o întâlnire de urgență cu prim-ministrul României, președintele Camerei Deputaților, președintele Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială, ministrul Muncii și Solidarității Sociale și ministul Sănătății, pentru a stabili modalitatea de soluționare a revendicărilor sindicale și pentru a se găsi soluții care să rezolve situațiile cu care se confruntă serviciile de ambulanță.

“Încercăm să vedem ce se mai poate schimba. Dar, dacă nu se întâmplă asta, continuăm protestul, rămânem în permanență. Nu se poate așa ceva, nu este normal să pierdem și din salariu și grupa de muncă. Gândiți-vă că un ambulanțier sau o asistentă la 65 de ani nu mai poate face față cazurilor la care noi intervenim”, a mai adăugat Ciuică.

Dacă revendicările lor nu vor fi soluționate, ambulanțierii amenință că nu se vor mai prezenta la cazurile la care sunt solicitați.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii