Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara este foarte aproape de a primi finanțarea dorită în vederea asigurării eficientizării energetice. Astăzi, consilierii județeni din Hunedoara vor aproba documentația de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie “Eficientizarea energetică a Spitalului Municipal dr. Alexandru Simionescu Hunedoara“.
Printr-o a dresă, ADR Vest a anunțat Primăria Hunedoara continuarea etapei precontractuale pentru proiectul de investiţie menționat, prin care se solicită prezentarea în cadrul acestei etape a Hotărârii Consiliului Local de aprobare a DALI și a indicatorilor tehnico-economici, în conformitate cu ultima formă a devizului rezultat în urma etapei de evaluare și selecție.
În data de 27.12.2016, a fost aprobat Ghidul Solicitantului pentru acest tip de finanțări UE. UAT Municipiul Hunedoara a depus în data de 28.06.2017, prin sistemul electronic MySMIS, Cererea de Finanțare pentru proiectul de investiții “Eficientizarea Energetică a Spitalului Municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara“, în vederea finanțării acesteia prin programul de mai sus.
Cererea de finanțare a fost admisă în următoarea etapă a procesului de evaluare, și selecție și a obținut 81 puncte în urma evaluării tehnice și financiare, urmând a intra în etapa precontractuală.
În vederea implementării proiectului de investiții, beneficiarul, respectiv UAT Municipiul Hunedoara, trebuie să asigure îndeplinirea tuturor criteriilor de natură instituţională, legală şi financiară. Valoare totală a lucrărilor și serviciilor necesare realizării proiectului este de 31 de milioane de lei, respectiv 7,1 milioane de euro ( cu TVA inclus).
În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de izolare termică a peretelui exterior, a pereților exteriori ai subsolurilor, a planșeelor canalelor tehnice, a teraselor și a planșeelor sub pod. Se va înlocui tâmplăria existentă din lemn și de metal cu o tâmplărie nouă, termoizolantă, din aluminiu cu trei straturi de geam, se vor înlocui conductele de distribuție a agentului termic pentru instalația de încălzire și izolarea acestora, reducând astfel pierderile necontrolate de căldură în aceste spații. Vor fi montate panouri solare pentru aport la pregătirea apei calde menajere și panouri fotovoltaice pentru iluminatul interior, dar și pentru echipamentele de producere a agentului termic.