PROIECTE DE DEZVOLTARE A COMUNELOR MĂRTINEȘTI ȘI CÎRJIȚI

PROIECTE DE DEZVOLTARE A COMUNELOR MĂRTINEȘTI ȘI CÎRJIȚI

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Pentru primarii comunelor hunedorene Mărtinești și Cârjiți, introducerea rețelelor de apă și canalizare sau asfaltarea drumurilor comunale  reprezintă proiecte importante și prioritare pentru care vor accesa fonduri guvernamentale și europene în acest an.

Prefectul  Călin Petru Marian și subprefecții Lorincz Szell și Gheorghe Bogdan Urdea au avut astăzi două întâlniri succesive la primăriile  Mărtinești și Cârjiți cu primarii Adinel Ioan Botescu (Mărtinești) și Daniela – Maria Adam (Cârjiți) pentru a discuta despre proiectele administrative care vor putea obține finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență sau din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

În cele două comune hunedorene autoritățile locale au pregătite proiecte care vor fi depuse în câteva zile pentru finanțarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor comunale și pentru introducerea rețelelor de apă și canalizare.
De asemenea, vor fi amplasate stații de încărcare a autovehiculelor electrice care vor deservi microbuzele primite de la guvern pentru școlari.
Un proiect ambițios, cu mari șanse de finalizare, este cel pe care Daniela – Maria Adam, primar Cârjiți, îl va depune pentru finanțare și care, prin modernizarea drumului dintre Cârjiți și Archia, va face legătura auto dintre comună și municipiul Deva, și prin satul Almașu Sec.
La finalul întâlnirii cu primarul comunei Mărtinești, echipa Instituției Prefectului a vizitat Mănăstirea ” Schimbarea la față” din satul Măgura, un loc foarte frumos care oferă o panoramă extraordinară asupra zonei Călan, Cetățile Dacice sau Măgura Uroiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii