Probleme la Straja. Nu la staţiune! / Ar fi interesant de aflat...

Probleme la Straja. Nu la staţiune! / Ar fi interesant de aflat câtă lume în

Timp de citire: 2 minute
Vulcan ştie cam pe unde-i strada Straja? Sunt, desigur, persoane în primărie care ţi-o pot localiza la fix, la fel ca şi locuitorii săi. Dar, pe ansamblu, bănuiesc că puţini vulcăneni ţi-ar putea indica faptul că e în partea aceea sau în cealaltă a oraşului.
Nu, ea nu trebuie
căutată nicidecum în Colonia de Jos, în Cocoşvar, în „Dallas” sau în centrul vechi. Strada Straja este în Paroşeni. Este cea care se face la stânga, cum mergi spre Lupeni, cu puţin înainte de a ajunge la intersecţia noului DN 66A cu vechiul drum, cel care trecea pe la marginea cartierului Sohodol. Este mai degrabă un drum de ţară, deşi în nomenclator figurează ca stradă. Îngust şi mai tot timpul plin de gropi şi de noroi, drumul ăsta le creează mari necazuri momârlanilor care-şi au gospodăriile în zonă. Cele mai mari sunt atunci când vin ape mari la vale şi le întorc, pur şi simplu, drumul pe dos.
Şi locuitorii de aici
au autoturisme, nimic de spus, dar cea mai mare aglomeraţie de autovehicule pe metrul pătrat se constată de Înălţarea Domnului, când e şi Ziua Eroilor. Atunci când alaiul oficial pleacă de la cimitirul din Coroeşti, pentru a ajunge pe dealul Bloştina. Deal pe care este amplasată crucea care poate fi văzută şi din şosea. Monument ridicat întru pomenirea şi amintirea veşnică ale eroilor căzuţi în luptele purtate în Munţii Vâlcan. Înaintea zilei ăsteia se mai aranjează, cât de cât, şi strada Straja. Gropile sunt astupate cu piatră spartă sau din aceea roşie. Cât să ţină până trece sărbătoarea. În rest, salut şi voie bună. Localnicii nu au auzit niciodată şi nu cred că vor auzi curând cum că strada lor este prinsă în vreun proiect, pentru a fi modernizată.
De lucrul acesta este
convins şi bărbatul întâlnit, zilele trecute, în Colonia ţărănească a Sohodolului. Celor mai mulţi dintre locuitorii care-şi au casele în vecinătatea crucii le vine greu să ajungă acasă ocolind pe la Sohodol. Îndeobşte, ei folosesc scurtătura (vezi foto)  aflată la câţiva metri de parcarea de sub dealul Bloştina. Loc în care curge izvorul căutat de multă lume. Drumul-scurtătură în pantă nu le creează probleme la urcare autoturismelor care au înhămaţi suficienţi cai putere. Mai rău e după ce-l spală ploile. Atunci se formează şanţuri şi şănţuleţe care fac mai dificil accesul auto.
„Împrăştierea de macadam nu este o soluţie, a fost de părere bărbatul care mi-a relatat chestiunea aceasta. Se spală una-două când plouă. Eu le-aş sugera domnilor de la primărie să pună pe drum dale din acelea care se găsesc din abundenţă la mină şi care acolo nu-şi mai au nicio întrebuinţare. Desigur, dacă se rezolvă problema asta suntem şi noi dispuşi să dăm o mână de ajutor!”. S-a notat, domnule primar Ile? S-a reţinut, domnule vice? Fiindcă, în mod sigur, niciunul dintre dumneavoastră nu a aflat de doleanţa asta!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii