Prin PNRR / Bani pentru lucrări la direcțiile silvice

Prin PNRR / Bani pentru lucrări la direcțiile silvice

Timp de citire: un minut

Investiții prin PNRR se fac și în direcțiile silvice. De pildă, în urmă cu câteva zile, s-au demarat lucrările de construcție la obiectivul de investiții „Corectarea torenților Fetița Mare” – Ocolul Silvic Petroșani. Aceste lucrări sunt esențiale pentru protejarea fondului forestier.

Utilajele și muncitorii intervin în zonele din fondul forestier unde au avut loc alunecări de teren. Un astfel de loc face parte din Ocolul Silvic Petroșani și vizează concret zona cunoscută ca „Fetița Mare”, acolo unde au loc lucrări de corectare a 3,1 km de albii torențiale.

„Corectarea torenților la Fetița Mare continuă de fapt o tradiție pe care direcția silvică o are în executarea unor lucrări de corectare a torenților. În ultimii 30 de ani au fost consolidate mai multe râuri cu caracter torențial, cum ar fi Grădiște, Sibișel, Dobra, Râul Bărbat, Strei, pe diverse surse de finanțare. Corectarea torenților de la Fetița Mare, Ocolul Silvic Petroșani, mai exact teritoriul luat în calcul pentru această lucrare este undeva la 710 ha de fond forestier, întreg bazinetul Fetița Mare, 710 ha total, din care 700 sunt fond forestier iar 10 ha aproximativ sunt pășuni împădurite. La finalizarea investiției de 4.4 milioane lei, estimată pentru anul 2025, vor fi corectate 3.1 km de albii torențiale prin construirea a 10 baraje, 6 traverse, 2 praguri, sute de metri de canale și peste 1000 de m de gărdulețe. De asemenea, vor fi consolidate zonele de alunecare, 7780 mp, și se vor împăduri 1.5 ha de terenuri degradate ”, a declarat Adrian Rădos, inginer silvic responsabil cu investițiile la Direcția Silvică Hunedoara

Lucrările de corectare a torenților reduc riscurile generate de viiturile torențiale și servesc la protejarea drumurilor forestiere, fondului forestier, a obiectivelor publice și a proprietăților private din aval împotriva acțiunii distructive a scurgerilor torențiale și inundațiilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii