Prin legea deputatului PNL Vetuța Stănescu, Încă o săptămână pentru obținerea titlurilor...

Prin legea deputatului PNL Vetuța Stănescu, Încă o săptămână pentru obținerea titlurilor de proprietate în zonele necooperativizate

Timp de citire: un minut

Județul Hunedoara se află în top la nivel național în privința numărului de cereri depuse în baza legii Fondului Funciar.

Astfel, procedura pentru a intra în posesia pământului moștenit din generație în generație este simplificată și nu mai durează ani de zile. Dacă încă nu ați depus cererea, trebuie să știți că o mai puteți face până la finalul acestei săptămâni.

Pământul moștenit din generație în generație poate fi obținut mult mai simplu acum, datorită Legii 123/ 2023, care îi scutește pe oameni de drumurile anevoioase și procesele care durează și ani de zile.

Până în 18 noiembrie 2023 oamenii pot depune cererile pentru obținerea titlurilor de proprietate privată în zonele necooperativizate.

De altfel, cetățenii care încă nu au reușit să depună cereri, pot profita de timpul rămas și pot merge la primăria de pe raza localității de care aparțin pentru a face acest demers.

„Pentru că în județul Hunedoara au fost foarte multe zone necooperativizate, să știți că mulți și-au depus cererile. Astăzi în județ sunt peste 4000 de cereri depuse pentru a se dobândi titlurile de proprietate. Ideea e că încă sunt persoane care ori nu au auzit de ea, ori nu au fost suficient de bine informați. Mai este încă o săptămână, un interval de timp suficient în care persoanele care vor să-și dobândească terenurile de la părinți și bunici pot să le dobândească legal. Trebuie doar o cerere, din momentul în care persoana a depus cerere la primărie înseamnă că a intrat deja în sfera aceasta a circuitului documentelor”, a spus Vetuța Stănescu, deputat PNL, inițiator al legii.

Prin această lege, cetățenii pot obține mult mai ușor titlurile de proprietate, fără a fi nevoiți să intenteze procese care durează ani de zile și, pe deasupra, sunt și costisitoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii