Prin două proiecte de consiliu local, / Primăria Petroșani va aloca 47.000...

Prin două proiecte de consiliu local, / Primăria Petroșani va aloca 47.000 lei pentru cadouri pentru colindători

Timp de citire: 2 minute

Două proiecte de hotărâre inițiate de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi vor fi supuse aprobării la ședința ordinară de Consiliu Local Petroșani, ambele fiind legate de alocare de bani de la buget pentru sărbătorile de iarnă din luna decembrie.

 

Pachete pentru colindători, copii cu nevoi fizice sau cu probleme sociale

Primul proiect de care vorbim are în vedere alocarea de la bugetul local a sumei de 42.000 lei pentru achiziționarea și distribuția unor pachete cu ocazia sărbătorilor de iarnă din luna decembrie.

„Luna decembrie este luna cea mai așteptată nu doar de copii ci și de noi, toți. Ca în fiecare an primăria noastră încearcă să se pregătească cât mai bine, astfel încât colindătorii care vor trece pragul instituției noastre să primească din partea noastră, în numele comunității locale, o plasă cu dulciuri. De asemenea, vrem să oferim câteo plasă cu dulciuri și celor ce provin din familii defavorizate și cu probleme sociale, precum și copiilor de la Pollicino și de la Maria Stein, la fel, copiilor aflați în centre specializate sau în plasament, copiilor din clasele speciale. astfel încât și acești minunați petroșeneni ai noștri să simtă bucuria Crăciunului-Nașterea Domnului. Banii pe care îi vom aloca vor fi necesari pentru aceste dulciuri de care vorbeam și pentru alte cheltuieli necesare pentru luna decembrie în acest sens”, a menționat primarul Petroșaniului.

 

Dulciuri de la Moșul în parc odată cu aprinderea iluminatului festiv

Așa cum ziarul nostru vă anunța nu demult, pe data de 6 decembrie, exact de Ziua Sfântului Ierarh Nicolae, Moș Nicolae cum e numit în popor, Primăria municipiului Petroșani va porni luminițele ornamentale de pe arterele principale și din parcuri.

De la bugetul local, primăria va aloca suma de 5.000 lei pentru achiziționarea de dulciuri pentru copiii ce vor fi prezenți în seara de 6 decembrie în parcul mare al orașului.

„De-a lungul timpului, iluminatul festiv, amenajat cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a devenit o tradiție în municipiul nostru. Așa va fi și în acest an, ținând cont că toată lumea așteaptă acest lucru cu nerăbdare și bucurie, mai cu seamă copiii și tinerii noștri. Pe data de 6 decembrie, de Moș Nicolae, vom da drumul din Parcul Central Carol Schreter la iluminatul festiv, iar acolo, sutele de copii prezenți, ca de fiecare dată când facem asta, vor primi de la Moșul, drept cadou, diverse dulciuri. Sunt convins că parcul va răsuna din nou de vocile copiilor și anul acesta în momentul în care vor fi aprinse luminițele, iar acest moment ne aduce an de an sentimentul că da, sărbătorile de iarnă deja au început și trebuie și noi, cu toții, să ne bucurăm alături de copiii noștri de această lună decembrie plină de farmec și de tradiții”, ne-a spus primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii