Primăvara dă startul distracţiei. / Se anunţă un week-end de vis în...

Primăvara dă startul distracţiei. / Se anunţă un week-end de vis în Pasul Vâlcan. Ce a pregătit Primăria municipiului Vulcan

Timp de citire: 2 minute

În a doua zi a lunii februarie, la propunerea primarului Cristian Merișanu, consilierii locali vulcăneni aprobau cu unanimitate de voturi programul acțiunilor culturale, științifice, artistice, sportive și de agrement pentru anul 2023, detaliind în anexa HCL 22/2023 planul exact până în august, luna care va aduce ediția cu nr. XXXXVIII a Nedeii Vulcănene.
Mai apoi, pentru ca de evenimentul programat de administraţia vulcăneană să se poată bucura cât mai mulţi iubitori ai muntelui şi ai sportului, s-a decis că ziua de sâmbătă, 11 martie 2023, este potrivită pentru a programa Cupa “Pasul Vâlcan” la schi alpin şi snowboard. Sigur că, pe pârtiile din întreaga Vale a Jiului, fiecare week-end este aglomerat în această perioadă, dar competiţiei finanţate de administraţie i s-a găsit un loc bun chiar acum, spre finalul acestei săptămâni.
Sunt câteva informații esențiale pe care cei care vor să participe (concureze) la Cupa “Pasul Vâlcan”, ori doar să asiste la competiție, trebuie să le cunoască. Prima și cea mai importantă veste primită chiar de la primarul Cristian Merișanu este aceea că, pentru toți iubitorii muntelui, telegondola va funcționa GRATUIT.
“Gratuitatea transportului către stațiune este o facilitate la îndemâna noastră, a administrației locale, și cred că astfel putem da ocazia iubitorilor de munte și sport care încă nu au ajuns efectiv în Pasul Vâlcan să ne descopere. Îi așteptăm să vină, sau – după caz – să revină, în stațiune pentru această zi specială, 11 martie 2023”, spune Merișanu.
Înscrierile încep sâmbătă dimineața, la ora 09:00, la Après ski, iar startul competiției va fi la ora 11:00.
La schi alpin, se poate concura (feminin / masculin) pe 9 (nouă) categorii de vârstă, după cum urmează: 4-6 ani; 7-10 ani; 11-13 ani; 14-17 ani; 18-30 ani; 31-40 ani; 41-50 ani; 51-60 ani; peste 60 de ani.
La snowboard, se poate concura (feminin / masculin) pe 5 (cinci) categorii de vârstă, după cum urmează: 5-10 ani; 11-14 ani; 15-17 ani; 18-20 ani; peste 20 de ani.
Iar acum, iată o parte a surprizelor pregătite de organizatori. La fiecare categorie, ocupanții locurilor I, II și III vor primi cupe, medalii și diplome. De altfel, și cei mai puțini norocoși, care nu vor ajunge pe podium, vor fi recompensați cu medalii și cupe de participare.
Pentru că o bună parte a categoriilor competiției se referă la cei mici, trebuie spus că aceștia vor primi și surprize… dulci, iar organizatorii vor pregăti ceai cald pentru toți, dar absolut toți, cei prezenți. Deşi am făcut referire strict la ziua de sâmbătă, spuneam că se anunță un week-end plin în Pasul Vâlcan. Aşa şi este. Staţiunea vă stă la dispoziţie oricând, deci nimeni nu vă opreşte să vă bucuraţi de zăpadă şi vineri, şi sâmbătă, şi duminică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii