Primarul Uricaniului despre cum „USR a adus nenorocirile prin care trecem cu...

Primarul Uricaniului despre cum „USR a adus nenorocirile prin care trecem cu toții acum” și despre „mai puține vorbe și mai multe fapte în ceea ce privește Programul de Tranziție Justă”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 5 minute

„Iar dacă o ținem așa, noi, Valea Jiului, în realitate nu o să luăm banii pentru Tranziție Justă”

 

Două nemulțumiri și concluzii trase la modul personal îl fac pe primarul Uricaniului și pe omul politic Dănuț Buhăescu să și le exprime la modul public. De altfel, se știe că atunci când are ceva de spus, Dănuț Buhăescu o spune la modul cel mai tranșant cu putință. Dar să vedem mai jos care sunt cele două probleme abordate de primar pentru Ziarul Văii Jiului.

 

Primarul Uricaniului crede că USR este principalul vinovat la situația în care se află România

Primarul Uricaniului, Dănuț Buhăescu, consideră că alegerea lui Nicolae Ciucă în fruntea Guvernului României, dar și în fruntea PNL, este o alegere bună, față de variantele „low cost” Florin Cîțu și Ludovic Orban. Între cei trei, în opinia primarului, este o mare diferență, practic una „ca de la Cer la Pământ” (ZVJ nu îmbrățișează acest punct de vedere; e drept, nici nu se află în coabitare guvernamentală cu Ciucă – n.r.). De asemenea, primarul Dănuț Buhăescu consideră că în spatele celor doi foști prim-miniștri din ultima perioadă ar fi stat USR și unele ONG-uri asociate cu acest partid, care au adus România în criză energetică și economică, la un pas de dezastru, „fapt pe care îl simțim acum cu toții”.

„Nenorocirile pe care le vedeți în România se datorează în mod deosebit – și nu spun întâmplător – USR-ului. Inclusiv PNRR, așa cum a fost negociat, să blochezi prin el mărirea salariilor, mărirea pensiilor – ați văzut la 9,5% din PIB, când în Germania vorbim de 13,5% din PIB – și ce PIB au germanii și ce PIB avem noi! Aici nici nu s-a negociat, s-a mai ținut la secret până în ultima clipă! Apoi, ONG-urile, unele nu toate, au lucrat și au ținut pe la spate date la secret! Dar USR a fost în primul rând expresia unei părți însemnate din ONG-URI! Trebuie spus adevărul și eu asta fac, dar trebuie subliniat de asemenea că nu toate ONG-urile s-au identificat cu USR, dar o serie importantă dintre ele, da! De aceea mai avem speranța că măcar 10% din aceste ONG-uri sunt serioase și noi trebuie să le sprijinim pe acestea, dar nu pe cele care au făcut atâta rău alături de USR. Au nenorocit țara! Acum, acest guvern de coaliție încearcă să repare ceea ce au stricat USR-ul. Orban ca premier a făcut rău, el mai degrabă și-a aranjat apele pentru el, iar acum trăiește bine-merci. Cîțu… la fel! Are bani în offshoruri și a refuzat să publice averea de-acolo. A făcut mult rău, tot Gică contra era, în coaliție cel puțin. A venit domnul prim-ministru Ciucă. Nu-l perii sau ceva, dar omul vorbește puțin și face mult. Nu că n-ar ști să vorbească, dar omul se vede de la o poștă că e pus pe treabă. Cel puțin mie mi-a făcut o impresie bună și sper să meargă tot așa până la capăt! E omul soluțiilor, e omul dialogului… pentru că, să știți ceva: din cauza celor care bagă bățul prin gard, de aceea nu merge Țara! E diferență între Orban-Cîțu și Ciucă ca de la Cer la Pământ și să sperăm că se va repara răul făcut de cei doi foști prim-miniștri și USR”. (Într-adevăr, ce a făcut Guvernul PNL-PSD-UDMR Ciucă nu a mai făcut nici un guvern până acum: a scumpit de 2-3 ori pâinea, gazul și energia, a făcut din carne și alte produse alimentare obiecte de muzeu, a mărit absolut aiurea în tramvai bugetul Apărării, de parcă România ar fi în război, nu în NATO, îi țin pe majoritatea românilor cu salarii și pensii jenante – n.r.)

 

Nemulțumit total de cum decurge treaba cu Asociația de Dezvoltare a Văii Jiului și Tranziția Justă dar și de Strategie!

Primarul Uricaniului, la fel ca și alți primari din Valea Jiului, care au declarat de asemenea public acest lucru, nu este deloc mulțumit cum merge treaba cu Asociația de Dezvoltare a Văii Jiului privind Programul de Tranziție Justă. În opinia primarului de Uricani, acest Program bate pasul pe loc în Valea Jiului, vremea trece, doar vorbe multe și fapte mai deloc! Primarul pare nemulțumit de asemenea și cum a fost elaborată Strategia de Dezvoltare a Văii Jiului, lucru de care și ZVJ a atras atenția (multe date eronate, luate din zbor nu de la fața locului, date și cifre statistice vechi ș.a.). Buhăescu susține că primarii n-au fost ascultați și nu s-au cerut de la ei date, opinii, programe și proiecte viabile, fiecare primar știind ce este cel mai bine pentru localitatea sa.

„În Asociația de Dezvoltare a Văii Jiului ne-am adunat, ne-am asociat pentru Fondul de Tranziție Justă. Domnule, dacă scopul nostru comun este tranziția justă, vedem ce spune Programul de Tranziție Justă și ne ghidăm fix pe ce se arată acolo. Nu le mai înflorim, pe lângă deal, pe lângă drum, sau unul zice hăis, altul cea. Că dacă înflorim așa, nu este altceva decât vrăjeală, care o să ne ducă în cap! Iar dacă o ținem așa, noi, Valea Jiului, în realitate nu o să luăm banii pentru Tranziție Justă. Că până astăzi, dacă e vorba de ADR, i-am luat, deci știm să luăm banii de-acolo, le dăm lecții și la alții vorba aceea, pe PNRR începem să luăm bani și să implementăm proiecte, dar pe Tranziție Justă încă nimic. Păi, dacă ne-am asociat pe Tranziție Justă, atunci haideți să ne asociem, dar nu la nivel de vrăjeală și când avem noi, autoritățile timp, să lucrăm efectiv și concret, să se vadă ceva clar. Din păcate, nu avem gata Strategia… Și cu asta nu e în regulă… bun, posteaz-o pe site-ul cărui minister vrei tu, dar dacă tu când ai făcut Strategia aia nu ai vrut să asculți vocea primarilor, atunci ce mai e de spus?! Păi cine știe cel mai bine o localitate, nevoile ei, problematica, dacă nu primarul atunci cine? Să știți și dumneavoastră că după 1989 toate realizările unei administrații publice locale depinde de primar și de consiliul local. Și la Strategia asta nu s-a ținut prea mult cont de primari, o mare greșeală!”, a mai declarat primarul Dănuț Buhăescu, tot mai nemulțumit pe măsură ce trecea timpul. Aici îi dăm dreptate 100%!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii