Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a dat ieri vestea bună pentru „coloniști”: Firma câștigătoare...

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a dat ieri vestea bună pentru „coloniști”: Firma câștigătoare a licitaţiei de lucrări de extindere a coloanei de gaz din Colonia Petroșani pornește lucrările în câteva zile

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

de Corneliu BRAN
Problema cea mai mare în Cartierul Colonie din Petroșani rămâne gazul metan. Există încă foarte multe străzi ce nu beneficiază de această utilitate publică, astfel că iarna când vine frigul oamenii fac față cu greu, în condițiile în care lemnul este din ce în ce mai scump de la an la an, iar cărbunele pe cale de dispariție, din cauza politizării conducerii minelor.

Fiindcă acum vreo două luni primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, dădea vestea bună cetățenilor acestui cartier, că vor începe lucrări de extindere a coloanei principale de gaz metan, domnul Mărcuț de pe strada Oltului ne-a spus că „încă nu e nicio mișcare și probabil iar ne prinde iarna fără gaz metan, unii și-au și cumpărat deja centrale și așteptă, dar greu de crezut că se termină lucrarea repede, dacă se va mai face, că cine mai știe cum se schimbă lucrurile”.
Ca atare, luni, 13 iulie, l-am întrebat pe primarul Petroșaniului dacă extinderea coloanei de gaz va mai avea loc.
„Deci, cu gazul metan în Colonie, vă pot spune că am semnat contractul cu firma care va face lucrările (nota red.: valoarea de atribuire a licitației a fost de peste 519.000 lei). În maxim câteva zile vor intra cu această lucrare pe strada George Enescu-Turnul de apă-Transilvaniei. Dumnealor au venit și au preluat amplasamentul, dar care se vor apuca și de lucru”, a venit răspunsul.
Această lucrare, în lungime de pete patru kilometri, va putea ulterior alimenta cu gaz metan alte 9 străzi: Bucegi, Nedeii, Oltului, Cârjei, Mureșului, Gheorghe Șincai, Matei Basarab, Vasile Lupu și Depoului. Primarul estima la sfârșitul primăverii că până la finele toamnei oamenii de pe o mare parte din aceste străzi să se poată racorda la rețeaua principală, totul depinzând însă de constructor și de condițiile atmosferice ce vor fi în această toamnă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii