Primarul Șoimușului, faultat! Face prea mult praf cu atâtea investiții implementate, și...

Primarul Șoimușului, faultat! Face prea mult praf cu atâtea investiții implementate, și deranjează….

DISTRIBUIȚI

Șoimușul este una dintre localitățile în care pasul investițiilor se ține ca în orașele mari ale județului. Primarul Mihai Gabriel Irimie nu se încurcă cu pseudoinvestiții, rezolvă problemele primordiale ale tuturor localităților aparținătoare comunei: accesul la apa potabilă și canalizare, introducerea rețelei de gaz, asfaltare.

În Șoimuș se asfaltează, pentru că aici există deja rețea de apă potabilă și gaz, iar în alte localități se introduc rețelele de apă, canalizare sau gaz, după nevoi. Extinderea rețelei de gaz este cel mai anevoios proiect, pentru că atât finanțarea cât și realizarea proiectelor durează, dar primarul este perseverent, are proiecte de finanțare depuse pentru localitățile în care rețeaua lipsește.

Săptămâna aceasta Primăria Comunei Șoimuș a fost taxată cu amendă din partea conducerii Consiliului Județean Hunedoara, care  a dispus o analiză a stării drumurilor județene aflate în administrarea temporară a Unității Administrativ Teritoriale Șoimuș. Drumurile au fost date în administrare către UAT Șoimuș, iar derularea investițiilor, evident, a stricat structura drumului.
Conducerea CJH consideră că,” pe anumite tronsoane, drumurile sunt aproape impracticabile sau pun în pericol siguranța traficului rutier. Concret, carosabilul nu corespunde normelor în vigoare fiind afectat de execuția unor lucrări edilitare, respectiv nu sunt întreținute corespunzător contractului de administrare încheiat”.
 Consiliul Județean Hunedoara a solicitat în scris Primăriei Comunei Șoimuș să execute lucrări de întreținere periodică pentru menținerea stării de viabilitate a sectorului de drum județean DJ 706A de la km 18+782 – km 22+500 și a sectorului de drum județean DJ 761A de la km 0+010 – km 5+800, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță și confort.
De asemenea, având în vedere că Primăria Comunei Șoimuș este beneficiarul investiției „Rețea de canalizare în localitățile Bălata, Bejan, Boholt, Chișcădaga, Păuliș”, Consiliul Județean Hunedoara a solicitat administrației locale să notifice constructorul ce execută aceste lucrări cu privire la aducerea la starea inițială de viabilitate a sectoarelor de drum afectate.
Curios fapt că CJH nu se raportează la aceleași principii când vine vorba de contractele finanțate de instituție.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii