Primarul Petroșaniului consideră / „Împărțeala” banilor de consiliul județean „o bătaie de...

Primarul Petroșaniului consideră / „Împărțeala” banilor de consiliul județean „o bătaie de joc!”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Pe 30 martie, Consiliul Județean Hunedoara a adoptat proiectul de hotărâre privind repartizarea pe UAT-uri a sumei de 27.134.000 lei. Bani ce reprezintă, practic, fondul pentru susținerea programelor de dezvoltare locală sau fondul pentru susținerea programelor de infrastructură din localitățile hunedorene.

 

Întrebat vineri, 2 aprilie, despre cum i se pare că s-a împărțit această sumă pe localități de mai marii județului, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi a răspuns în niște termeni foarte duri:

„O bătaie de joc! Cum să văd? În momentul în care Petroșaniul este al treilea municipiu ca mărime din județul Hunedoara, avem peste 40.000 de locuitori, noi am primit 250.000 lei, mai puțin decât o comună care are 1.000 de locuitori! Acum, vă pot spune că am discutat cu doamna președinte, Vetuța Stănescu acest aspect și este clar că demagogia celor de la PSD de a conduce consiliul județean este în continuare în floare. Deci, ca să zic așa nu doar în campania electorală. Faptul că au alocat doar 16% din suma totală pe care au avut-o la dispoziție comunităților conduse de primari PNL, asta ne spune ceva. E clar că acești bani au fost împărțiți pe criterii politice. Poate dumneavoastră o să spuneți că așa a făcut și guvernul când a dat rectificarea… Ei bine, guvernul nu a făcut așa, guvernul a dat cam la toată lumea, indiferent de coloratura politică. Însă tot guvernul a continuat să plătească și a continuat să facă plățile prin PNDL, prin CNI, prin ANL, prin toate aceste organisme ale Statului, investițiile făcute! Și asta, indiferent de culoarea politică a primarului sau a consiliului local. Pentru că e vorba de banii noștri, ai tuturor, nu este vorba despre banii PSD-ului, a PNL-ului ori a oricărui partid. Dar prin gestul făcut la consiliul județean, se dovedește încă o dată faptul că președintele consiliului județean, care spunea în campania electorală că toți oamenii din județ sunt la fel de importanți, a mințit. Clar, sumele au fost împărțite pe criteriul politic și nu pe criteriul acesta al problemelor din localități, a numărului de oameni și așa mai departe. Și am dat un exemplu: președintele consiliului județean din Bihor a împărțit la toate localitățile din județ la fel! O sumă egală pentru toți! Asta cred că era o soluție bună și în județul nostru”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii