Primarul Petroşaniului / A inspectat maşinile şi utilajele 

Primarul Petroşaniului / A inspectat maşinile şi utilajele 

Timp de citire: 4 minute

Miercuri pe la prânz în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor „Ion Dulămiţă” din Petroşani, vizavi de primărie, petroşenenii care au trecut prin zonă au putut să vadă 15 maşini de tonaj greu şi utilaje ce se folosesc iarna la deszăpezire.

Toate fac parte din parcul auto Eolian Haţeg, punctul de lucru Petroşani. Am fost informaţi de către primarul Tiberiu Iacob-Ridzi şi de reprezentantul firmei menţionate că le vom vedea la treabă la iarnă pe străzi şi străduţe, sau pe trotuare, alături de lucrătorii ce se ocupă de deszăpeziri, 17 la număr, plus lucrători de la venitul minim garantat când situaţia o va impune, asiguraţi din partea primăriei.
Anul acesta a venit şi cu o noutate: toate utilajele şi maşinile sunt dotate cu GPS, astfel că toată lumea din Petroşani, fireşte şi din primărie, va putea urmări traseul de deszăpezire precum şi dacă se respectă sau nu planul de deszăpezire afişat în primărie şi pe care-l poate citi oricine.
„Aşa cum ne-am obişnuit în fiecare an, astăzi facem inspecţia utilajelor de deszăpezire. Suntem aici împreună cu reprezentanţii firmei care derulează această activitate la Petroşani. Noutatea din acest an este că fiecare utilaj sau maşină pe care o vedeţi aici va avea montat sistem GPS şi în orice moment vom şti exact care este localizarea acestora. Firma ne va da link-urile şi parolele, iar noi o să punem pe site-ul primăriei, oricine putând vedea în direct poziţia lor în teren şi traseul ce a fost efectuat, pe tot parcursul zilelor din iarna ce urmează”, a declarat jurnaliştilor prezenţi primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.
Întrebat dacă vor scădea costurile din moment ce utilajele şi maşinile vor putea fi urmărite prin GPS, edilul petroşenean a răspuns: „Nu ştiu dacă vor scădea sau nu costurile, dar ştiu că totul va fi mult mai eficient şi mai controlabil, asta făcându-mă să cred că, conform planului pe care-l avem stabilit pe timp de iarnă, se va interveni la timp pe artera principală şi pe drumurile ce duc către instituţiile publice, în prima fază, după care în maxim 24 de ore pe toate arterele din localitate.
De la primar am mai aflat că de tot Programul de deszăpezire răspunde directorul executiv Daniel Vişan, iar responsabilul din partea firmei Eolian Haţeg va fi directorul punctului de lucru din Petroşani, doamna Melinda Rogobete. În cazul în care nu-şi respectă obligaţiile contractuale, firma poate fi amendată atât de noi, dar şi de poliţie. Ştiţi că acum doi ani de zile au şi fost amendaţi în momentul în care s-a întâmplat să nu intervină la timp pe arterele din Petroşani. Acum avem tot ce ne trebuie, maşini, utilaje, stocul de nisip şi de sare e asigurat, astfel încât dumnealor să presteze activitatea în condiţii bune şi să facem faţă interperiilor naturii, aşa cum cred că am făcut în fiecare an până acum”.
Referitor la centrul civic, unde anul trecut au cam fost probleme cu gheaţa, nu puţini petroşeneni atrăgând atenţia faţă de acest lucru, edilul a ţinut să declare: „În centrul civic deszăpezim zonele principale, stânga-dreapta, facem cum s-ar zice aleile de trecere, că n-are rost să deszăpezim tot platoul. În ceea ce priveşte lunecuşul de pe pavele, vom da şi cu clorură de calciu precum şi cu nisip, deoarece suprafaţa are tendinţa să alunece chiar şi la ceva timp după ce s-a dat cu clorură.
Ultimul care a vorbit jurnaliştilor prezenţi a fost reprezentantul firmei Eolian Haţeg, doamna Melinda Rogobete: „După cum vedeţi, iarna nu ne prinde la Petroşani nepregătiţi. Toate utilajele sunt pregătite de acţiune, iar stocul de materiale antiderapante este în baza noastră, respectiv 1.500 de tone de sare şi 1.500 de tone de nisip. La fel avem asigurat şi stocul de clorură de calciu. Pentru deszăpezire avem 15 maşini şi utilaje, din care patru UNIMOG-uri, două încărcătoare frontale pentru zăpadă, două tractoraşe pe partea de trotuare şi aşa mai departe. De asemenea vor exista 17 lucrători la zonele pietonale şi la zonele unde nu se poate lucra mecanizat.  Noi încercăm să efectuăm cât de mult pe partea mecanizată, dar mai există şi zone unde trebuie intrat la iarnă cu lopata, n-avem ce face. Planul de deszăpezire e afişat în Primărie, acolo sunt expuse şi telefoanele de la dispeceratul primăriei sau a firmei noastre, Eolian, cetăţenii putând să sesizeze eventualele probleme apărute. Să sperăm că totul va fi bine şi vom deszăpezi cu bine, conform planului operativ, toate drumurile şi trotuarele existente, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut” .
Nu ne rămâne decât să tragem cu toţii linia, undeva la primăvară, despre cum a fost starea drumurilor petroşenene în iarna 2017-2018.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii