Primarul Oancea vrea să facă tot ce poate pentru că Mintia să...

Primarul Oancea vrea să facă tot ce poate pentru că Mintia să se desprindă de CEH și să funcționeze independent

Timp de citire: un minut
Luni, primarul Nicolae- Florin Oancea, împreună cu colegii din primărie a avut o întâlnire, la sediul Termocentralei Mintia, cu conducerea Termocentralei şi reprezentanţii sindicatelor.
La Mintia se derulează procedurile juridice şi financiare pentru ieşirea sau nu din insolvenţă, desprinderea Termocentralei Mintia de CEH, eliberarea de datorii etc. Termocentrala Mintia vrea și independență din punct de vedere al resurselor. Probele tehnologice cu cărbunele subbituminos din Indonezia au avut rezultate pozitive, astfel încât Termocentrala Mintia să nu mai fie dependentă de huila din Valea Jiului, şi în același timp să respecte pe deplin normele de poluare.
”Sunt încrezător că vom reuşi, împreună, să viabilizăm Termocentrala Mintia, de care devenii au atâta nevoie.
Am avut o discuţie aplicată, pe chestiuni economice şi juridice, pentru a fixa agenda întâlnirii pe care o vom avea la Guvern, în scopul preluării Termocentralei Mintia de către Primăria Deva.
În ce ne priveşte, deşi Termocentala Mintia nu se află (încă) în subordinea noastră, prioritatea numărul unu a mea, ca primar, şi a Primăriei Deva este să ajutăm cu tot ceea ce putem Termocentrala, pentru ca devenii racordaţi la sistemul centralizat să aibă căldură şi apă caldă pe toată durata iernii.
Şi vorbim aici despre mai mult de 4.000 de locuințe din Deva, școli, grădinițe, Spitalul Județean, instituții publice și aproximativ 300 de agenți economici.
În total, peste 18.000 de deveni beneficiază de apa caldă și agentul termic furnizate de Termocentrala Mintia.
Aceasta este prioritatea noastră numărul 1: căldură şi apă caldă pentru deveni”, a menționat primarul Nicolae- Florin Oancea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii