Primarul Oancea a propus vicepremierului Raluca Turcan preluarea în administrare a Termocentralei...

Primarul Oancea a propus vicepremierului Raluca Turcan preluarea în administrare a Termocentralei Mintia

Timp de citire: un minut

Astăzi, de la ora 8.00, la Guvern, a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanți din conducerea Complexului Energetic Hunedoara și a Termocentralei Mintia, reprezentanții sindicatelor, primarul municipiului Deva, Nicolae- Florin Oancea, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, președintele PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuș, administratorul judiciar  Emil Gros și administratorul special al Compexului Energetic Hunedoara(CEH), Cristian Roșu. Delegația hunedoreană la Guvernul României a fost întâmpinată de vicepremierul Raluca Turcan.

Subiectul principal al discuției a fost legat de situația termoficării din municipiile Deva și Petroșani.
Primarul devean a  reiterat că pentru deveni prioritatea numărul 1 este asigurarea stocului de cărbune pentru ca Termocentrala Mintia să poată furniza agentul termic pentru Deva pe toată durata iernii.
”Am făcut o prezentare vicepremierului Raluca Turcan cu situația celor aproape 22.000 de deveni care beneficiază de sistemul centralizat de încălzire: copiii de grădiniță, școală primară, gimnazială și liceu, cele peste 4.000 de apartamente din Deva, Spitalul Județean, instituții publice și peste 300 de agenți economici din oraș.
Am solicitat vicepremierului și ministrului de resort – Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, să ne sprijine în acest demers.
Ca urmare, astăzi la ora 13:00 vom fi primiți la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri de către ministrul Virgil Popescu, care știe exact situația Termocentralei Mintia și a Complexului Energetic Hunedoara.
Vicepremierul Raluca Turcan ne-a dat asigurări că Guvernul României se va implica pentru asigurarea resurselor financiare pentru refacerea stocului de cărbune la Termocentrala Mintia”, a explicat primarul Nicolae- Florin Oancea.
Primarul a readus în discuție intenția de a prelua Termocentrala Mintia în subordinea municipalității Deva, în condițiile în care aceasta se va desprinde de CEH, conform Ordonanței 60, și va deveni o entitate distinctă care să poată fi preluată de Consiliul Local Deva.
Conducerea Termocentralei Mintia a prezentat un program de măsuri prin care demonstrează că Termocentrala Mintia este viabilă, cu condiția separării de CEH.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii