Primarul Nicolae Dunca: „Aninoasa ar putea avea una dintre cele mai mari...

Primarul Nicolae Dunca: „Aninoasa ar putea avea una dintre cele mai mari și mai moderne piste de karting!”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Aninoasa își propune să aibă una dintre cele mai moderne și mari piste de karting din țară, care ar aduce la Aninoasa competiții naționale și europene. Astfel ar atrage lumea kartingului, deloc puțină, dar și turiști care ar putea veni la Aninoasa cu copiii ca să practice acest frumos și inedit sport. Pare ceva dintr-un SF, deocamdată, dar Nicolae Dunca este aproape ferm convins că acest proiect va reuși și în maxim trei ani el ar putea fi implementat!

 

„Am o idee de proiect pe care m-am hotărât să o duc până la capăt și pe care o fac public pentru prima dată. Vreau să fac în Aninoasa o pistă de karting, serioasă, prin care să dezvoltăm la Aninoasa acest sport și care, în timp, să devină tradițional precum tirul cu arcul. Sunt vreo trei astfel de mari piste de karting în România, iar eu aș dori ca la Aninoasa să construim o a patra. Aceste piste sunt foarte căutate, cei ce le dețin nu fac față! De aceea, m-am gândit că având teren plat la dispoziție, care se pretează pentru un așa proiect, putem face și noi în Valea Jiului. Asta ar atrage foarte mulți pasionați în domeniu, kartingul fiind foarte îndrăgit de tineri și copii, care ar veni de peste tot cu părinții lor. În paralel, vrem să dezvoltăm și turismul, să avem spații de cazare, astfel că toate acestea ar aduce venituri serioase și la bugetul primăriei. Să nu uităm că o astfel de pistă va fi introdusă în circuitul național și internațional al competițiilor de karting. Va fi o pistă omologată cu tot ce trebuie, iar acest proiect îl vom coordona cu proiecte legate de turism. Vom găsi finanțări pe fonduri europene, sunt convins, și abia aștept să întocmim proiectele și să le depunem, pentru că sunt sigur că aceste două mari proiecte, cel cu pista de karting și cel legat de turism vor transforma în bine Aninoasa și vor duce faima Văii Jiului în țară și în lume. În doi-trei ani, dacă vom primi finanțare, aceste două mari proiecte, cel cu pista de karting și cel legat de turism, ar putea fi implementate, de ce nu? Sunt bucuros că nu mai e mult și o să scăpăm și de barăcile de lângă drumul național, iar imaginea orașului nostru va crește. Odată cu drumurile refăcute și cu demolarea câtorva clădiri sau refacerea lor, orașul Aninoasa va putea primi liniștit vizitatori, fără să mai stăm cu acele imagini negative pe care toată lumea le arăta, pe bună dreptate, cu degetul”, a declarat pentru Ziarul Văii Jiului primarul Nicolae Dunca.

La o asemenea idee îndrăzneață trebuie multă susținere din partea tuturor, începând cu cei din administrația locală și consiliul local și terminând cu ADR Vest și ministere. Probabil că ideea primarului nu e deloc rea, dar ea trebuie susținută și cu spații de cazare și locații unde cei ce vor veni trebuie să servească masa, să se relaxeze și așa mai departe. Ei bine, primarul aninosean s-a gândit și la treaba asta și mai are o idee de proiect pe țeavă, idee care deja este îmbrățișată și de „foarte mulți investitori din țară și din Vale”, după cum ne-a spus primarul. În ediția de mâine vă vom spune ce și cum și cu acel proiect, ce pare realist dacă va primi ulterior finanțare și care ar deschide turismul aninosean, care, să recunoaștem, în momentul de față nu prea există. Dar, puțintică răbdare și vă vom dezvălui și acest proiect, spus în premieră de edil subsemnatului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii