Primarul Jurca e hotărât: Gata cu babilonia cromatică a blocurilor

Primarul Jurca e hotărât: Gata cu babilonia cromatică a blocurilor

Timp de citire: 2 minute
Cromatica neunitară a faţadelor apartamentelor rezultată în urma reabilitării termice a locuinţelor de către proprietarii de apartamente din blocurile petrilene care nu au intrat pe un program de reabili­tare unitar la primărie reprezintă un subiect care se află în atenţia primarului Vasile Jurca.
Deşi ştie că din acest punct de vedere va mai dura ceva timp, primarul actual ar dori să vadă la Petrila blocuri într-o singură culoare, precum cele reabilitate în ultimii cinci an.
„Este foarte bine că oamenii au început de ani de zile să-şi reabiliteze termic apartamentele, prin firme de specialitate sau chiar singuri, deoarece asta înseamnă preocupare pentru un confort sporit din punct de vedere termic şi facturi mai mici la gaz sau la energie electrică, depinde fiecare cum îşi încălzeşte apartamentul deoarece oraşul nostru nu mai are reţea de termoficare centralizată. Dar pe de altă parte nu pot să nu observ cum arată o mare parte din blocuri, în toate culorile, un Babilon al culorilor, ceea ce să recunoaştem că nu dă un aspect plăcut imaginii cartierelor. Păcat că cei care şi-au făcut aşa ceva nu au făcut după culoarea primului care a început izolaţia termică. Aşa, avem zece culori la un bloc, o situaţie care trebuie schimbată în viitorii ani. Lucrul acesta e şi din vina primăriei, trebuie să recunosc. De acest aspect ar fi trebuit să se ocupe primăria deoarece trebuia cuprins în Planul Urbanistic al localităţii, plan care n-a mai fost actualizat din 1996. De la preluarea mandatului, cunoscând această problemă, am contactat serviciile de refacere a PUG-ului din oraş, care s-au şi apucat de treabă încă de anul trecut. În momentul când PUG-ul refăcut va fi gata, vom avea şi nuanţa pe care blocurile noastre trebuie să o aibă, eventual pe cartiere, sau pe străzi, astfel încât să putem apoi să refacem şi acest aspect al blocurilor de locuinţă. Va fi apoi şi mai greu să le impunem oamenilor să-şi vopsească blocul într-o singură nuanţă, dar vom încerca să-i lămurim şi îi vom sprijini cum vom putea ca acest lucru să se întâmple. Cred că vom găsi înţelegere la asociaţiile de proprietari şi la cetăţeni. Că degeaba reabilităm străzi şi trotuare, parcuri şi zone verzi, dacă cineva când vine în oraş vede un bloc cu zece culori pe el… nu dă bine ca imagine şi noi, administraţia locală, vrem tocmai la acest aspect să lucrăm în acest mandat, pentru a atrage cât mai mulţi investitori şi turişti în zona noastră”, a declarat Vasile Jurca pentru ZVJ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii