Primăria Petroșani / Înființează serviciu nou de ecarisaj

Primăria Petroșani / Înființează serviciu nou de ecarisaj

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Înmulțirea câinilor fără stăpân în Petroșani în 2020 este un fapt cunoscut și recunoscut de toată lumea, în primul rând de șeful administrației locale petroșenene, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

 

Problema mare e că în unele cartiere, precum Colonia de Jos în zona apropiată Jiului de Est, sau în Aeroport pe anumite străzi, în cartierele Avram Iancu, Dimitrov și în zona din spatele primăriei deja, noaptea, e urgie, cetățenii ni se plâng că nu de puține ori au fost de-a dreptul alergați de haite întregi de câini. Totuși, numărul celor mușcați, din câte am verificat, nu a crescut foarte mult, dar dacă o vom ține tot așa, sunt șanse mari să revenim la ce era prin 2015-2016.

Toate acestea se datorează desființării acelui ADI Ocrotirea Animalelor fără Stăpân, care până în 2019 a funcționat foarte bine. „Da, a fost o problemă pentru primării desființarea acelui serviciu, care mergea foarte bine și care nu am înțeles niciodată de ce nu a putut fi constituit în așa fel încât să nu se desființeze”, spunea spre finalul anului trecut, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Căruia taxa ce revenea Petroșaniului nu i se părea mare, în condițiile în care prin municipiu, în 2019, nu se mai întâlneau astfel de cazuri, cu oameni care să nu poată umbla seara, sau la primele ore ale dimineții fără teama de a fi mușcați de dulăi. „Și pe lângă toate acestea, ni se mai aduc și alți și alți câini, care sunt lăsați liberi pe străzi și pe care orice cetățean, nu doar noi, îi recunoaște imediat că nu sunt de aici. Asta iar e o problemă”, mai susținea edilul petroșenean tot anul trecut.

În prima săptămână a acestui an am stat din nou de vorbă pe acest subiect, asta după ce mai mulți cetățeni din Petroșani ni s-au plâns că nu mai pot dormi de atâtea lătrături de câini. „Dar nu doar asta, că ar fi problema cea mai mică, dar partea cu mușcatul și cu frica că sare de sub vreo mașină vreun dulău, e temerea cea mai mare, copiii noștri nici nu mai au curajul seara, de un timp încoace, să treacă strada”, după cum ne spunea de sărbători Vasile Cimpoeru de pe strada Venus din Aeroport.

„Da, știm că a devenit o problemă a noastră și am mai spus-o. Noi suntem acum avansați cu demersurile pentru înființarea unui serviciu de ecarisaj al primăriei. Am făcut deja angajări și ne mai trebuie în acest moment doar autorizație pentru o pușcă, iar apoi autorizația de funcționare. Cred că în maxim două săptămâni se rezolvă și vom avea serviciul nostru, astfel încât, încet, dar sigur să nu mai avem așa de mulți câini fără stăpân pe străzi și nici aceste adevărate haite periculoase. Vă asigur că vom rezolva problema, dacă nu s-a putut altfel am găsit această soluție, acest nou serviciu, care la acest moment e cea mai bună alegere”, a menționat pentru ZVJ, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Întrebat dacă crede că, într-adevăr, acest nou serviciu va face față, deoarece sunt acum destui de mulți câini vagabonzi prin toate cartierele, primarul ne-a răspuns destul de ferm și de sigur pe el: „Da. Vom face față fără probleme, sunt sigur de asta. Dar să nu ne mai aducă, cum s-a tot întâmplat, și alți câini… ca să glumesc puțin, să nu ne mai exporte și alții, că avem destui ai noștri”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii