Primăria Petroșani / A pregătit cum se cuvine Stațiunea Parâng pentru turiști

Primăria Petroșani / A pregătit cum se cuvine Stațiunea Parâng pentru turiști

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

Stațiunea Parâng începe să recupereze ce a pierdut la început de sezon. Acest fapt se datorează, în primul rând, zăpezii, de care nu mai duce lipsă, dar și faptului că organizarea din punct de vedere administrativ e tot mai bună. Cei ce răspund de amenajarea pârtiilor și de funcționarea celor două telescaune din primărie s-au achitat de sarcini, alături și de cei din mediul privat care dețin instalații pe cablu.

 

70.000 lei – încasați la telescaune de primărie în doar trei zile!

Iar ca dovadă la ceea ce spunem, iată în continuare și câteva argumente, comunicate de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. În Parâng își desfășoară activitatea 24 de oameni din cadrul „domeniului schiabil Parâng” al primăriei Petroșani.

În cele trei zile ale sfârșitului trecut de săptămână, afluxul de turiști a sărit de cifra 2.000.

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi pare mulțumit cu suma încasată la cele două telescaune de către administrația locală: „În cele trei zile de week-end au fost încasați, din câte știu, peste 70.000 lei! Iată că dacă avem zăpadă, pârtii amenajate, vin și turiștii. Și va fi din ce în ce mai bine, deoarece zăpada a crescut. Stratul este de vreo 70 cm și va mai ninge. Acum s-a deschis în bune condiții și Pârtia B, pe lângă celelalte care funcționau. Aceasta va face ca în week-end-ul următor să fie în Parâng și mai multă lume. Atrag însă atenția și pe această cale, să se păstreze în continuare regulile stabilite pe timp de pandemie, în primul rând, purtarea măștii, dar și spălarea mai des a mâinilor și păstrarea distanțării fizice, deoarece încă n-am scăpat de pericol și trebuie să ne protejăm, atât noi, cât și să-i protejăm pe cei de lângă noi. Dacă toată lumea respectă aceste reguli, atunci va fi bine și se va putea schia toată iarna fără probleme în Parâng”.

 

Pârtia B va fi excelentă în week-end-ul următor!

Un al doilea argument din ce spuneam mai sus ni l-a oferit un director din primărie, pe care l-am întrebat cum sunt pârtiile, dacă Pârtia B va fi cu adevărat funcțională, dacă se amenajează pârtiile și așa mai departe.

„Chiar acum ce m-am întors de pe teren și, într-adevăr, pot spune că Pârtia B va fi o pârtie de bază în week-end, alături de EuroParâng și celelalte. La această pârtie avem și trei tunuri de zăpadă instalate, iar din câte știm vremea se tot răcește, pentru vineri fiind anunțate multe grade cu minus noaptea, dar și ziua, astfel că zăpada va fi destulă și pârtia amenajată ca la carte. Pârtiile se întrețin zilnic, uneori se lucrează chiar și noaptea, sunt nivelate cu ratrack-ul, iar în jur de 24 de oameni din cadrul primăriei deservesc zilnic ceea ce ține de domeniul schiabil. Aici intră nu doar cei ce se ocupă de pârtii, efectiv, ci și mecanicii troliști, casierii, plus personalul ce deservește la rampă, sus și jos. Sunt convins că în week-end-ul următor vor urca și mai mulți turiști, iar lumea va fi mulțumită de pârtii și de stațiune în general, nu că sunt de-aici, dar unde mai găsești așa priveliști și peisaje încântătoare ca în Parâng?”.

 

Totul despre telescaune

De la același funcționar am aflat și orarul cu funcționarea telescaunelor și taxa de urcare și de coborâre și de ce nu se prelungește uneori, în week-end când e aglomerat, programul de funcționare la cele două telescaune: „Nu putem, fiindcă nu ne lasă ISCIR-ul. E prevăzut foarte clar că pe timp de noapte nu avem voie să dăm drumul la telescaune. De aceea, ultima îmbarcare la TS3 se face la ora 16,00, iar la telescaunul vechi la 16,30. De ce la TS3 la 16,00 și nu tot la 16,30, cum mulți întreabă? Pentru că în acea jumătate de oră coborâm personalul din Parâng, mecanicii troliști de-acolo, casierii și personalul ce deservește la rampă. Tot ISCIR ne permite ca în cazuri deosebite, accidente sau situații speciale, să dăm drumul la telescaune, limitat, până ce accidentatul este coborât, asta la solicitarea Salvamont Petroșani ori a jandarmilor montani. Astea sunt singurele situații când putem porni telescaunul după înserare și îmi pare rău când unii ne ceartă de această situație, fără să ne întrebe, sau fără să se documenteze ca să vadă cum stă treaba”.

 

Problemă „rezolvată” între timp…

La final am mai adăuga și faptul că în ultima perioadă, în urma unor plângeri și sesizări, o comisie din primărie a anchetat ce s-a întâmplat, stabilindu-se că de fapt lucrurile nu stau așa cum au fost expuse și că implicat, din umbră, ar fi un reprezentant al mediului privat care are ce are cu salvamontiștii și jandarmii montani, cu cei din administrație, pe motiv că e certat că în zona unde are instalația pe cablu proprie, nu se cam respectă regulile sanitare legate de pandemie. De aici, la crearea de aspecte tensionate, în care sunt implicați anumiți prieteni ai acestui domn, n-a mai fost decât un pas. Dar, între timp, „lucrurile s-au reglat”, după cum am aflat marți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii