Primăria Petroșani / A început necesara acțiune „plomba”

Primăria Petroșani / A început necesara acțiune „plomba”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Ținând cont de sesizările șoferilor, dar și a pietonilor, Primăria municipiului Petroșani, prin DADPP, execută și în sezonul rece lucrări de reabilitare a drumurilor și trotuarelor, în condițiile în care actualmente n-a mai nins, afară e cu plus bine iar șoselele sunt la negru.

Plombe necesare

Dar acum să nu se înțeleagă că se asfaltează sau cine știe ce alte lucrări care se fac de primăvara până toamna. Nu, se plombează, ici-acolo, câteo groapă care dă bătăi de cap șoferilor și cam atât, aceste plombe fiind provizorii, bineînțeles.

„Vorbim de plombe la rece cu mixtură stocabilă. Sunt anumite zone unde șoferii ne semnalează că sunt probleme, cum ar fi zona de lângă avion, câteva zone de pe șoseaua de centură sau în zona OMV din Aeroport. Sunt gropi pe care le plombăm temporar, urmând ca de la primăvară încolo să avem lucrările stabilite conform agendei de lucru și a planului de lucrări stabilit împreună cu domnul primar. La fel și și pe câteva trotuare din Petroșani Nord”, ne-a declarat șeful DADPP, Ciprian Preda.

Câteva gropițe și gropi interesante sunt și pe Maleia și facem acum și aici și noi un apel, că până la primăvară încă e destul de mult. Dacă afară tot e soare și cu grade plus, poate că și acolo, pe drumul ce duce în Stațiunea Parâng ar trebui intervenit cu mixtură la câteva gropi mai adânci până nu se strică iar vremea.

Drumul Maleia nu e prea bun cam de multicel…

Bine, legat de acest drum, Maleia, acolo trebuie o reabilitare serioasă, treaba se știe, s-a discutat și în consiliul local și primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a subliniat, anul trecut, că în 2021 pe Maleia se va încerca o lucrare mai serioasă, în funcție și de fonduri sau finanțări, astfel încât capacele Apa Serv, mai exact gropile datorate diferenței de nivel rămasă după introducerea canalizării pe această stradă să nu mai afecteze traficul și, mai ales, cauciucurile și planetarele autoturismelor. Probabil că lucrarea ar trebui efectuată de primărie „fifty-fifty” cu Apa Serv sau consiliul județean, după cum au spus consilierii la vremea respectivă. Sau, poate, printr-un program finanțat de guvern, gen PNDL…

„Drumul a fost o dată reabilitat de primărie. Apoi, la puțin timp s-a făcut canalizarea și s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Acum sunt probleme cu capacele alea și cu gropile sau ridicăturile de teren de la ele, că s-a lucrat cum s-a lucrat. Normal ar fi să participe și Apa Serv, sau consiliul județean acum cu fonduri, nu doar primăria, ca să se facă iar drumul cum trebuie…”, se spunea în sala de ședințe anul trecut. Vom vedea…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii