Primăria Petroşani / A început instalarea ornamentelor

Primăria Petroşani / A început instalarea ornamentelor

Timp de citire: 2 minute
Vineri, firma care asigură închirierea ornamentelor se apucase deja de montat şirurile luminoase şi traversele de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.
Primăria Petroşani are un stoc de ornamente stradale de sărbători, dar închiriază multe din ornamentele  folosite pentru a împodobi oraşul, pentru că închirierea lor presupune inclusiv  montarea şi demontarea lor de pe străzile din oraş, transportul şi mentenanţa pe timpul închirierii. Anul acesta a alocat 129.945 lei, fără TVA pentru închirierea lor. Închirierea ornamentelor se realizează pentru o perioadă de 3 luni.
La cât încasează pentru închirierea ornamentelor, firma cu care primăria a bătut palma ar putea, totuşi, să înmatriculeze utilajele folosite pentru a se achita de sarcină.
Sunt bani mulţi. Dar de ce aceste decoraţiuni nu se cumpără, ci se închiriază? Administraţia locală preferă închirierea lor din mai multe motive.
În primul rând, montarea şi demontarea lor se realizează de firma cu care se încheie contractul de închiriere, deci acest aspect nu mai intră în atribuţiile Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat.
În al doilea rând, dacă ar fi cumpărate, ornamentele ar trebui în fiecare an demontate, depozitate pe sortimente, iar anul următor fiecare ornament, inclusiv fiecare şir luminos, trebuie verificat înainte de a fi montat, pentru a depista eventualele defecţiuni. Defecţiunile depistate ar însemna achiziţia sau reparaţia ornamentului. La volumul de ornamente necesar în Petroşani este complicată procedura.
În al treilea rând, Primăria Petroşani mizează pe diversitate, în fiecare an expunând figurine noi.
Anul acesta zonele amenajate vor avea podoabe diferite, care să ofere diversitate. De la judecătorie până la Lidl, pe o porţiune de 1,2 km, se vor împodobi 60 de stâlpi şi se vor efectua 30 traversări folosindu-se 380 de turnuri luminoşi, 180 de crenguţe luminoase 2D, 120 de stele căzătoare 2D, 60 de cadouri 2D.
Faţada sediul Primăriei Petroşani va fi împodobită cu 20 de ţurţuri luminoşi, un con luminos 3D cu înălţimea de 3 metri, simbolizând un brad, 14 perdele luminoase cu flash-uri, 250 de tuburi cu LED.
Pentru cei 50 de stâlpi amplasaţi în Centrul Civic, de la zona Hotel Onix până în Piaţa Victoriei, vor fi folosite 50 de şiruri liminoase cu LED şi flash-uri. Giratoriul de pe centură, din zona Bisericii Catolice va găzdui un înger de 4 metri.
În Parcul Carol Schreter noutatea va fi o figurină tridimensională sub formă de cadou, cu dimensiune de un metru.
Pentru decorarea Centrului Civic elementul de noutate va consta în amplasarea a două figurine sub forma de sferă, cu dimensiuni de 110 cm.
Pentru decorarea celor 12 stâlpi amplasaţi pe DN 66, între sensul giratoriu din zona Bisericii Catolice şi DN 66 în zona Liceului Teoretic se vor folosi 12 harpe luminoase.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii