Primăria din Orăștie vrea să realizeze, până anul viitor în vară, canalizarea...

Primăria din Orăștie vrea să realizeze, până anul viitor în vară, canalizarea pe străzile  Ioan Mihu si Dealul Mic

Timp de citire: un minut

Bănuim că primarul Ovidiu Laurențiu Bălan, de la Orăștie, cunoaște deja ce înseamnă realizarea canalizării pe străzile care nu au beneficiat niciodată de aceste servicii. Deranjul e mare, de multe ori durează mai mult decât a fost preconizat, iar oamenii uneori mai mult reclamă decât aplaudă aceste lucrări, chiar dacă fac parte din lumea civilizată.

Dar primarul și-a luat avânt, și-a făcut curaj și a direcționat aproape 650.000 de lei pentru realizarea canalizării pe străzile Ioan Mihu și Dealul Mic bani din fonduri bugetare. Canalizarea menajeră înseamnă un circuit din tuburi de PVC-KG, SN4, cu  diametre de 200 mm, 250 mm și 300 mm, îmbinate cu inele de cauciuc, nu cu sudură, cum se îmbinau vechile tuburi de fontă. Pentru Dealul Mic tuburile vor fi din același tip de tuburi dar cu diametrul de 160 mm, SN4, cu 76 racorduri, pe o lungime de 558 m.

După livrarea lor tuburile de canalizare vor fi așezate în zonele de lucru de-a lungul șanțului săpat. Înainte de începerea lucrărilor de pozare a conductelor, se vor marca rețelele subterane existente, se vor trasa canalele. Se vor desface pavajele, se vor executa săpături, se vor pregăti șanțurile, apoi se va trece la montare, se face proba de etanșitate, șanțurile vor fi umplute, și se vor reface pavajele.

Lucrările ar trebui să dureze 12 luni. Ele vor începe după finalizarea licitației pentru stabilirea constructorului, data de 18 mai, și emiterea ordinelor de începere a lucrărilor.

Alina PIPAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii