Primăria Brad investeşte în continuare în sistemul de termoficare

Primăria Brad investeşte în continuare în sistemul de termoficare

Timp de citire: un minut

Primarul Florin Cazacu  din Brad a pariat pe viabilitatea sistemului de termoficare şi nu se dă bătut. Investeşte în reabilitarea sistemului şi anul acesta. A primit de la guvern o subvenţie de 1.128.669 lei pentru reabilitarea a două dintre punctele termice.

În luna iulie guvernul a alocat bani  pentru cofinanţarea lucrărilor de investiţii în vederea reabilitării sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a localităţilor conform Programului „Termoficare 2006-2020 căldură şi confort”. În judeţul nostru beneficiar este Bradul care a primit bani pentru Modernizarea Punctului Termic 2 şi a reţelelor termice aferente – municipiul Brad, judeţul Hunedoara, dar şi pentru  Modernizare Punct Termic 22 şi a reţelelor termice aferente .

Însă subvenţia acoperă doar o parte din bani, restul sunt asiguraţi din bugetul local. Zilele acestea au fost scoase la licitaţie lucrările de reabilitare cu conducte preizolate a reţelelor de agent termic primar şi secundar existente, precum şi modernizarea punctului termic PT 22 prin echiparea cu module termice în placi inoxidabile. PT 22 asigură  încălzirea şi apa caldă menajeră pentru 642 de apartamente racordate. Valoare estimată a lucrărilor este de  2.443.160 lei, şi includ şi  reabilitarea clădirii şi reţelelor de utilităţi proprii.

Pentru modernizare PT22 prin lucrări ce se vor executa în construcţia existentă  instalaţii termomecanice, electrice, sanitare, lucrări de reparaţii şi recompartimentări ale clădirii, înlocuirea parţială a reţelei de agent termic secundar, a. c. m. şi recirculare, în aliniamentul traseelor existente.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii