Premieră la SUP! / Au fost montate primele două proteze de genunchi

Premieră la SUP! / Au fost montate primele două proteze de genunchi

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

În aceste zile legate de tot felul de vești mai puțin plăcute din sistemul sanitar, cu peste 400 de cazuri la ATI în mod constant din cauza infestărilor cu COVID-19, mai auzim și vești bune. Iar când acestea provin din zona noastră, cu atât mai mult ne bucură, cum cred că și pe dumneavoastră, cititorii ZVJ și nu numai.

Proteză de genunchi – o premieră pentru Vale

La finele săptămânii trecute că la Spitalul de Urgență din Petroșani am aflat că luni, 3 august, va avea loc o premieră medicală: se va monta prima proteză de genunchi din istoria spitalului. Practic, prin această operațiune foarte migăloasă și deloc ușoară, la Spitalul de Urgență Petroșani se va putea face de-acum înainte din punct de vedere ortopedic cam tot ce se poate face și la o clinică de ortopedie, în condițiile în care la Petroșani se montează de ceva timp și proteze de șold.

Mamă și fiu ridică împreună ștacheta actului medical din Secția de ortopedie a SUP!

Pentru că mai multe din punct de vedere medical le vom afla direct de la grupul de medici care se ocupă de această treabă, inclusiv chestiuni tehnice, înainte de a vă arăta ce ne-a spus managerul Spitalului de Urgență Petroșani, dr. Alin Vasilescu și primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, acum mai spunem doar atât: felicitări doamnei medic primar Carmen Apostu, șeful Secției Ortopedie și Traumatologie din cadrul S.U.P., precum și medicilor veniți de la o clinică din Cluj-Napoca, respectiv medicul primar Horia Benea și tânărul medic Dragoș Apostu, nimeni altul decât fiul doamnei doctor!

Managerul Alin Vasilescu

„Da, ați auzit bine, astăzi se fac primele două proteze de genunchi în spitalul nostru. Echipa e în sală, vor dura multe ore până ies de-acolo. E o realizare în premieră la această secție din SUP, iată că, după protezele de șold a urmat un nou pas pentru Secția de ortopedie, un pas mai departe, așteptat de multă lume care are probleme, fapt ce nu poate decât să ne bucure. E un început de nouă etapă în viața acestei secții și felicităm pe această cale echipa de medici care se ocupă, pe doamna dr. Carmen Apostu și pe cei doi medici veniți de la Cluj, domnii dr. Horia Benea și Dragoș Apostu”, ne-a declarat luni dimineața managerul spitalului, dr. Alin Vasilescu.

Și primarul Tiberiu Iacob-Ridzi

Tiberiu Iacob-Ridzi știa de această premieră de la Secția de ortopedie a spitalului petroșenean. Spunem asta, deoarece când l-am întrebat ce părere are de acest act medical de la SUP, ne-a răspuns imediat: „O proteză de genunchi înseamnă un lucru extraordinar și este un act medical deloc ușor de pus în practică la orice spital sau clinică. Faptul că de-acum înainte se vor putea pune astfel de proteze și la spitalul nostru, după protezele de șold din câte știu, nu poate decât să ne bucure. Asta demonstrează faptul că spitalul din Petroșani este un spital serios, un spital cu cadre medicale bine pregătite și care are capacitatea de a urca pe scară medicală de la an la an. Practic, un spital regional în adevăratul sens al cuvântului. Din câte știu, din echipa de medici de la Cluj a venit și fiul doamnei doctor Apostu. Care, alături de mama sa, nimeni altul decât șeful Secției de ortopedie, se ocupă de acest act medical în premieră, împreună cu medicul primar Horia Benea, un foarte cunoscut doctor clujean. Deci, iată că se pot face și la noi astfel de lucrări medicale grele și de finețe și felicit pe această cale toată echipa de medici pentru această realizare în premieră de la spitalul nostru!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii