Premieră absolută. În sfârşit îi pune cineva și pe ăștia la treabă!...

Premieră absolută. În sfârşit îi pune cineva și pe ăștia la treabă! / Prefectul de Hunedoara a pus ochii pe directorii care taie frunze la câini şi nu depun proiecte pentru digitalizarea unităţilor de învăţământ

Timp de citire: 2 minute

“Nu tolerez incapacitatea de a depune proiecte […] nu admit să existe un beneficiar eligibil și acesta să nu fi încercat să atragă sumele de bani destinate îmbunătățirii mediului în care învață tinerii noștri”
Călin Petru Marian – Prefectul judeţului Hunedoara

Marți, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a convocat o întâlnire cu inspectorii școlari din județul Hunedoara, pentru a discuta despre situația proiectelor de digitalizare, finanțate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

„Este esențial ca toate școlile hunedorene să depună proiecte în acest apel. Este șansa noastră să tehnologizăm unitățile de învățământ, altfel decât prin intermediul bugetului administrațiilor publice locale. Avem informațiile necesare, ghidurile au fost puse în dezbatere și au fost realizate întâlniri cu directorii școlilor pentru a discuta despre ceea ce se poate concretiza în viitorul apropiat.
Tehnologiile secolului 21, precum tabletele inteligente, laptopurile sau calculatoarele, sunt

indispensabile realității în care trăim, iar generațiile actuale navighează cu multă ușurință pe acestea, însă, de cele mai multe ori, doar acasă.
Nu doresc să omit din această discuție renovarea unităților de învățământ, dotarea sălilor de clasă cu mobilier nou, asigurarea unui mediu de dezvoltare armonios pentru tinerii noștri.
Pentru fiecare zonă din județul Hunedoara au fost atribuiți câte 2 inspectori școlari pentru a monitoriza atent ceea ce se întâmplă cu aceste proiecte. Nu tolerez incapacitatea de a depune proiecte pe această linie de finanțare, nu admit să existe un beneficiar eligibil și acesta să nu fi încercat să atragă sumele de bani destinate îmbunătățirii mediului în care învață tinerii noștri.

În acest sens, am solicitat ca din două în două săptămâni să fie realizată o raportare asupra stadiului depunerii proiectelor. În calitate de prefect al județului Hunedoara, voi depune toate diligențele necesare pentru a deveni un județ digitalizat.
Am supus discuției și mobilitatea elevilor din zonele rurale. Chiar dacă nu sunt adeptul învățământului simultan, în loc ca elevii să parcurgă zilnic, pe un traseu dus-întors, zeci de kilometri pentru a avea acces la educație, înclin totuși spre această opțiune. Este firesc să existe acces la educație chiar în satul în care locuiesc, fără a fi nevoiți să facă naveta.
Și nu în ultimul rând, am transmis inspectorilor prezenți că am avut o întâlnire foarte constructivă cu reprezentantele Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara. Mi-au transmis punctele lor de vedere, ideile de proiecte pe care își doresc să le realizeze și doresc să stabilim o întâlnire comună, cu scopul de a le pune ideile în mișcare.” – a declarat prefectul județului Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii