Pregătiți proiectele pentru al doilea apel pe Tranziție Justă

Pregătiți proiectele pentru al doilea apel pe Tranziție Justă

Timp de citire: un minut

În scurt timp se deschide al doilea apel de proiecte pe Tranziție Justă, destinat microîntreprinderilor. 80% din mediul de afaceri din Valea Jiului este format din întreprinderi mici, așa că aceia care vor să acceseze fonduri se pot pregăti. Contribuția este de doar 10% și puteți accesa proiecte de până la 200.000 de euro.

Al doilea apel de proiecte, cel mai așteptat de pe Tranziție Justă, este aproape de lansare, moment din care cei ce vor să aplice au la dispoziție două luni. Interesul pentru acest apel este mare, în primul rând pentru că se pliază perfect pe profilul mediului de afaceri din Valea Jiului, dar și pentru că procentul de contribuție necesar este unul mic.

„Noi ne așteptăm ca marea majoritate a aplicațiilor pe Fondul de Tranziție Justă să vină în zona de microîntreprinderi deoarece, pe analiza mediului de afaceri de aici, peste 80% sunt microîntreprinderi, mai mult decât IMM-uri. De asemenea, condițiile sunt mult mai avantajoase, și bineînteles și finanțarea diferă, va fi în funcție de schema de ajutor de stat 200.000 sau 300.000 de euro. Co-finanțarea este de 10% pentru ajutor de minimis, și activitățile sunt foarte diverse. Lansarea va fi la finalul lunii februarie, cei care vor dori au la dispoziție 2 luni să scrie și mai apoi încă 3 să aplice. Cam acesta este calendarul pe care ni l-am asumat. Dar, până atunci, în continuare este deschis primul apel, până în 20 martie”, a declarat Alexandru Kelemen, director ADTIVJ.

Mecanismul pentru o Tranziție Justă (MTJ) reprezintă un instrument-cheie creat de Comisia Europeană pentru a se asigura că trecerea către o economie neutră din punct de vedere climatic are loc în mod echitabil, cu respectarea principiului ”nimeni nu este lăsat în urmă”.

Programul Tranziția Justă (PTJ) răspunde nevoilor de investiții definite la nivelul planurilor teritoriale pentru o tranziție justă (PTTJ), elaborate pentru județele Gorj, Hunedoara,  Dolj, Galați, Prahova și Mureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii